© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
08.01.2015 14:17:45

Sem vreden za dva? O tem raje ne bi!

Drago Wernig - TAKA

Erik Janža preživlja prvi dan v štajerski prestolnici, dopoldne je opravil uvodni trening z vijoličasto zasedbo.

V sredo popoldne se je zgodba o nadaljnji usodi Erika Janže razpletla, četrtek je za 21-letnega Prekmurca iz Puževcev prvi delovni dan v vijoličastem. Novopečeni slovenski reprezentant ne skriva zadovoljstva, da se je lahko v Ljudski vrt preselil že pol leta pred iztekom pogodbe z Domžalami.

"Ko sem dobil klic športnega direktorja Zlatka Zahovića, sem takoj vedel, da je to to, da to hočem. Bilo je le vprašanje, kakšen bo dogovor med kluboma. Srečen sem, da se je razpletlo, kot se je," je po uvodnem treningu v štajerski prestolnici povedal Erik Janža.  Da se mu je želja po takojšnjem odhodu izpolnila, sta v nasprotno stran odšla nekdanja mlada reprezentanta Dejan Trajkovski in Matic Črnic.

Kako dojemate takšno zamenjavo? "Uf, to ni vprašanje zame," je globoko vzdihnil otrok Mure. Ste vredni za dva? "O tem res ne bi govoril, to ni v moji domeni. Jaz sem vesel, da sem tukaj in to je to. Zelo dobro se zavedam, da so pričakovanja v Mariboru vedno visoka, a takšna so tudi moja. Pripravljen sem na garaško delo, odrekanja. Želim si, da bi osvojili tako prvenstvo kot pokal, prav tako želim dokazati, da sem zares prava okrepitev."