© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.01.2015 13:42:54

Ancelotti: Kriza je pretiravanje

Reuters

Za nogometaši Reala je precej klavrnih devet dni.

Vse skupaj se je začelo 30. decembra v Dubaju, kjer so galaktiki odigrali prijateljsko tekmo z Milanom. Rdeče-črni so na krilih razpoloženega Stephana El Shaarawyja slavili s 4:2. Če je bilo ob tem
porazu neke vrste opravičilo, da je šlo le za prijateljski obračun, je le pet dni pozneje sledilo novo razočaranje. V 17. krogu španskega prvenstva je Real gostoval na Mestalli in izgubil z 2:1.

S tem se je končal niz dvaindvajsetih zaporednih zmag galaktikov, po katerih jih je že marsikdo označil za skorajda nepremagljive. A tudi ničla v Valencii je imela svoje nadaljevanje.

Sinoči so varovanci trenerja Carla Ancelottija v prvi tekmi osmine finala domačega pokala gostovali pri mestnem tekmecu Atleticu in izgubili z 0:2. Tudi v tem primeru ima beli balet pripravljena opravičila.
Natančneje, dve opravičili. Prvo je, da je bil to šele prvi polčas dvoboja in da je ostalo še povratnih 90 minut na njihovem stadionu Santiago Bernabeu, drugo pa, da je prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo v igro vstopil šele po dobri uri igre.

Po tretjem porazu v nizu je Carlo Ancelotti vseeno ovrgel trditve, da je njegova ekipa v krizi. "Govoriti o krizi bi bilo pretiravanje. Seveda nismo zadovoljni in se moramo čim prej vrniti na zmagovito pot," je dejal italijanski strateg, in nadaljeval: "Ne smemo pozabiti, da je pred nami še 90 minut dvoboja. Atletico si je priigral prednost, ampak igramo še doma in tam je vse mogoče. Z vsemi močmi se bomo potrudili, da si izborimo napredovanje. Še zdaleč se nismo predali, imamo možnosti za uvrstitev v četrtfinale."

Na vprašanje, zakaj Cristiana Ronalda ni uvrstil v začetno enajsterico, je Italijan povsem mirno ponudil obrazložitev. "Cristiano je bil utrujen in zato ni začel tekme. Nisem želel tvegati in to je edini razlog, da je igral le v drugem polčasu."

Real je imel kar nekaj težav v napadu, za kar Ancelotti ni želel posebej okriviti nobenega izmed svojih varovancev. "Težko smo si pripravili priložnosti, a za to nista kriva Gareth Bale in Karim Benzema. Enostavno je težko igrati z Atleticom, ker se dobro brani in je v obrambnih nalogah zelo dobro organiziran."

Ne glede na vse, je črna serija prav gotovo zlezla pod kožo vsem galaktikom, saj so tudi oni samo ljudje. Vprašanje pa je, kdaj bo nekdo zaradi tega "nastradal". Večkrat se namreč zgodi, da kakšno od velikih moštev po tovrstnih težavah svojo jezo znese nad naslednjim nasprotnikom. V soboto v 18. krogu španske lige v Madrid prihaja Espanyol, bo on tisti, ki bo moral "plačati" račun za Realove tegobe.