© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.01.2015 11:28:57

Zaradi božiča so lahko ostali doma

nk-rudar.com

Še v torek si je lahko Jernej Javornik privoščil smučarske užitke na Golteh, v sredo je bilo treba pljuniti v roke.

Nogometaši Rudarja so začeli priprave na spomladanske izzive, na uvodnem treningu zasedba ni bila popolna.

"Fantje, ki praznujejo pravoslavni božič, se nam bodo pridružili dan pozneje," je pojasnil trener knapov, ki nadaljevanje prvenstva pričakujejo na šestem mestu na lestvici. Za zdaj je na seznamu 24 igralcev, edini novi obraz je 18-letni Tilen Lešnik, ki se je nogometne abecede naučil pri Mariboru, vendar je nato razočaran kmalu zapustil Ljudski vrt.

Prvoligaški krst je doživel v dresu Zavrča, a debitantski nastop v Halozah je ostal tudi njegov edini, nazadnje je igral za Dravinjo.

DŽINIĆ IN TRIFKOVIĆ LAHKO ODIDETA
"Ekipi se je pridružilo tudi nekaj mladincev, morebitne okrepitve bodo narekovali odhodi. Ni skrivnost, da Elvedinu Džiniću in Damjanu Trifkoviću pogodba dovoljuje zamenjavo klubskih barv," je povedal Jernej Javornik.

trifkovic GW2_5241
Grega Wernig

Oba sta sicer začela priprave, prav tako kot Denis Klinar, ki naj bi imel kar nekaj snubcev, toda dovolj konkretne ponudbe za zdaj vendarle ni bilo.

"Trenirali bomo v domačem okolju, vendar upam, da se bo pojavila možnost vsaj krajšega odhoda na Obalo," pravi trener Rudarja, ki je predvidel devet prijateljskih preizkušenj. Prva bo na sporedu 17. januarja, ko se bodo Velenjčani v gosteh pomerili s Sturmom, štiri dni pozneje bodo v Kopru merili moči s Crveno zvezdo.

Če pretirane spremembe v igralski zasedbi niso pričakovane, pa bi se menda utegnile zgoditi v vodstvu kluba. Ali bo res tako, bo znano po skupščini, ki bo še ta mesec.