© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
29.12.2014 15:36:06

Dinamo, Rijeka ali Maribor?

Grega Wernig

Velenjski Rudar je v prvem delu letošnje sezone kar malce razočaral in se je na zimski premor odpravil na 6. mestu v prvi ligi. Kljub temu, da knapi niso bili prepričljivi, pa vlada za enega njihovega nogometaša veliko zanimanje drugih klubov.

Govora je o Denisu Klinarju, 22-letnemu desnemu bočnemu nogometašu, ki bi lahko že januarja zapustil vrste Rudarja in se preselil v novo, boljšo sredino. Po nekaterih informacijah sta se zanj ogrela najboljša hrvaška kluba, Rijeka in Dinamo, na uho pa nam je prišlo, da naj bi Klinarjevi predstavniki že jutri odpotovali v Zagreb in sedli za isto mizo s predstavniki aktualnega hrvaškega prvaka.

V boju za Klinarjev podpis naj bi bila tudi Rijeka, ki jo s klopi vodi nekdanji slovenski reprezentant Matjaž Kek. Rečani bodo pozimi skorajda zagotovo ostali brez nekaterih svojih najboljših nogometašev – hrvaški mediji v tujino selijo predvsem oba hrvaška reprezentanta, Andreja Kramariča in Marina Leovca –, del prihodkov od prodaje pa bi lahko namenili za nakup 22-letnega Slovenca.

Tretja možnost za Denisa Klinarja se ponuja kar sama po sebi. Vijoličasti imajo sicer na njegovem položaju fantastičnega talenta Petra Stojanovića, toda pri Mariboru so večkrat potrdili, da bodo 19-letnega slovenskega reprezentanta le stežka zadržali. Za Stojanovića se zanima veliko število uglednih klubov (Wolfsburg, Arsenal, Sassouolo in Feyenoord) in v primeru odlične ponudbe bi lahko športni direktor Zlatko Zahović kaj kmalu iskal zamenjavo zanj. In v slovenskem prostoru je le nekaj nogometašev, ki bi lahko zadovoljili petični okus najboljšega strelca slovenske reprezentance vseh časov, Klinar je po vsej verjetnosti eden izmed redkih.