© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
29.12.2014 09:40:59

Luka Zahović - Dobil priimek in še kaj

Luka Zahović je četrti kandidat za mladega nogometaša leta 2014.

Stari pregovor pravi, da jabolko ne pade daleč od drevesa, znova se je uresničil tudi v primeru družine Zahović. Oče Zlatko je bil nekoč tako vrhunski nogometaš, da je še danes najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov. Njegov sin Luka pa je v letu 2014 zagotovo dokazal, da priimek ni vse, kar je dobil od očeta.

LUKA ZAHOVIĆ
19 let
Maribor


Če se v prvi polovici iztekajočega se leta o šele 19-letnem fantiču ni veliko govorilo, se je potem toliko več. Sezona 2014/15, ki je šele na polovici, ga je dokončno izstrelila v orbito, največjo reklamo si je kakopak naredil z zadetki. In za najstnika jih je bilo res veliko.


• NOGOMETAŠ LETA 2014

V prvenstvu je trenutno z devetimi goli drugi strelec, med strelce se je vpisal v pokalu, in kar je morda celo najpomembnejše, tudi v ligi prvakov. Z zadetkom tik pred koncem je Mariboru prinesel točko na tekmi s Sportingom, prav obračun z Lizbončani je bil zanj prelomen. Tedaj se je glas o nadarjenem nogometašu znanega priimka razširil tudi po tujini. Portugalci niso pozabili omeniti, da se je rodil pri njih, naredil prve korake pri Benfici in da izpolnjuje vse kriterije za igranje za njihovo reprezentanco.

Prav zaradi reprezentančnega nogometa se je okoli Zahovića mlajšega dvigovalo še toliko več prahu. Marsikoga je razburil z izjavo, da razmišlja o igranju za Portugalsko, na njem so se lomila tudi kopja zaradi izjav očeta in selektorja Srečka Katanca. Zlatko Zahović je slednjega celo obtožil, da se mu prek sina maščuje zaradi dogodkov izpred toliko in toliko let.

Karkoli bo prinesla prihodnost, je dejstvo, da ima slovenski nogomet v Zahoviću aduta, ki ga ne bi smel zapraviti. Njegov nos za zadetek je izjemen, vsaj tako dober kot pri očetu. Preprosto ima nekaj, da je ob pravem trenutku na pravem mestu. Ko bo pridobil še nekaj mišične mase, bo bržčas še boljši, a že zdaj ga opazujejo številni drugi klubi. Jasno ne zaradi tega, ker se piše Zahović ...