© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
08.12.2014 22:34:26

Zanimiv vijoličastim in nemškemu prvoligašu

Grega Wernig

Kdo vse bo v bližnji prihodnosti okrepil Maribor? To je vznemirljivo vprašanje na slovenskem prvoligaškem prizorišču, še zlasti pa seveda med navijači vijoličastih. Ker ni skrivnost, da bodo dvanajstkratni prvaki okrepili, osvežili igralsko zasedbo, vse manj pa je skrivnosti tudi glede tega, kdo vse se je znašel na radarju Zlatka Zahovića.

V preteklih dneh je bil najbolj vroč Erik Janža. Po naših informacijah ni več vprašanja, ali se bo preselil v Ljudski vrt, ampak kdaj se bo to zgodilo, obstajata dva scenarija. Prvi je, da že v prihajajočem zimskem prestopnem roku, ko bi bili Domžalčani upravičeni do nekaj malega odškodnine, drugi je poletni, ko bi bil otrok Mure prost igralec. Že nekaj časa je aktualen Benjamin Verbič, iz knežjega mesta menda tudi Gregor Bajde, nemogoče je preslišati namigovanja o Niku Omladiču, na seznamu želja športnega direktorja Maribora pa je tudi Domen Črnigoj, ki je nedavno dopolnil šele 19 let.

Stiki med Ljudskim vrtom in Bonifiko so že vzpostavljeni in prvi mož kanarčkov ne skriva, da selitev koprskega bisera v štajersko prestolnico ni nemogoča misija. Nikakor ne.

»Drži, Maribor kaže zanimanje,« je potrdil Ante Guberac. »Kar pa me seveda ne čudi. Slovenski nogomet takšnega talenta že dolgo ni imel. V tem trenutku je gotovo največji potencial pri nas. Kljub mladosti že ima izjemno telesno moč, je hiter in tehnično odlično podkovan. Prepričan sem, da bo nekoč zaigral v top evropskem klubu,« je pristavil predsednik Kopra.

In kakšne so možnosti, da bi kluba, med katerima se je v preteklosti tudi iskrilo, realizirala prestop? »Domen je zanimiv tudi nemškemu prvoligašu, v tej smeri se nekaj dogaja, in to je za zdaj prva, najbolj zanimiva opcija. Če z bundesligo ne bo nič, pa bomo videli, kako in kaj.«

Maribor? »Popolnoma jasno je, da Domen Črnigoj ne bo več dolgo v Kopru, če hoče priti do ravni, ki jo vsi pričakujemo in si jo želimo. In biti moramo realni, Maribor redno igra na mednarodnem prizorišču, ima precej več močnih preizkušenj od Kopra, kar je za vsakega igralca mamljiva in hkrati nadvse koristna izkušnja. Sicer ima Domen z nami še dveinpolletno pogodbo, toda pri njegovem razvoju ga ne nameravamo ovirati, in kar zadeva Maribor, bo najpomembnejša njegova želja. Če bo ocenil, da selitev v Ljudski vrt zanj predstavlja pravšnji izziv, če bo hotel zaigrati za Maribor, se bo to tudi zgodilo. V tem primeru se bosta kluba hitro dogovorila,« je bil Ante Guberac zelo iskren.