© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.12.2014 18:12:35

Vratar PSG-ja žrtev drzne tatvine

Vratar italijanske nogometne reprezentance Salvatore Sirigu, ki si služi kruh v vrstah francoskega PSG, je bil žrtev zelo predrznih pariških zmikavtov.

Kradljivca sta se Sirigujevemu avtu približala, medtem ko je čakal pred semaforjem, razbila steklo na prestižnem vozilu ter z zadnjega sedeža izmaknila torbo in odbrzela stran.

Novica o tatinskem podvigu se ne bi znašla na straneh osrednjih medijev v Franciji, če ne bi šlo za Siriguja, ki bo še dolgo pomnil neprijeten dogodek ob čakanju pred semaforjem v pariškem predmestju Aubervilliers.

Kot je dejal 27-letni italijanski reprezentančni vratar, v torbi ni imel nič vrednejšega, nekaj denarja in nekaj stvari, ki pa na srečo niso bile dragocene ali nepogrešljive. Zmikavta se tako ne bosta kaj prida okoristila z ničvrednim plenom, čeprav sta povzročila kar precej škode, da sta zagrabila in izmaknila torbico. Francoski mediji ne navajajo, ali je imel Sirigu stekla na prestižnem avtomobilu znamke Porsche 911 dodatno zavarovana za primer kraje in koliko bo nogometaša stala zamenjava.

Sicer pa je pariška policija po dogodku javnost pomirila, da Sirigu ni bil namerno izbrana žrtev napada, temveč je bil naključna žrtev kradljivcev na skuterjih in motociklih, ki svojo kriminalno dejavnost opravljajo prav v tem predelu metropole.