© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
16.10.2014 20:34:37

Primer Omladič: Upam, da smo blizu rešitve

Grega Wernig

Nogometaši Olimpije vse bolj opozarjajo nase. Po odlični izvedbi na večnem derbiju, za katero sicer niso bili primerno nagrajeni, so na želeni način opravili še nalogo proti Radomljam.

Prepričljivo! V prijetnem ozračju v Stožicah dvoma o zmagovalcu v niti enem trenutku ni bilo, čeprav v zeleno-beli zasedbi ni bilo nadvse pomembnega člena ekipe, Nik Omladič je soigralce spremljal s tribune. Takšna je odločitev vodstva kluba in pri tem bo ostalo vse do takrat, dokler prefinjen vezist ne bo pripravljen podpisati nove pogodbe. 

»Zakaj v moštvu ni Nika Omladiča?« To je bilo v sredinem zgodnjem večeru v Stožicah zelo pogosto vprašanje. Razumljivo. Odlični 25-letnik iz Šmartnega ob Paki ni poškodovan, prav tako ga v pričakovanju 13. prvenstvenega kroga ni bilo na seznamu kaznovanih igralcev. Takšnih in drugačnih ugibanj je bilo zatorej zares veliko, a naposled je bila skrivnostna zgodba vendarle razkrita. Za takšen status igralca so krivi do zdaj neuspešni pogovori o podpisu nove pogodbe, aktualna mu bo potekla po koncu sezone. Zato so se vodilni možje kluba odločili, da trener Darko Karapetrović do nadaljnjega na Nika Omladiča ne more računati. Oziroma vse do takrat, dokler z zmaji ne bo podaljšal sodelovanja, ponavlja se torej zgodba z Bobanom Jovićem.

Številnim bodo potekle pogodbe

Že danes je bolj ali manj jasno, da bodo imeli pri Olimpiji s sestavljanjem igralskega mozaika nemalo težav. Seznam igralcev, ki jim bodo potekle pogodbe, je namreč zelo dolg, na njem so Nik Omladič, Aleksandar Rodić, Boban Jović, Darijan Matić, Filip Valenčič, Blaž Božič, Matic Fink, Miran Burgič, Matija Škarabot, Josip Golubar, Aljaž Ivačič in Hrvoje Spahija. Gotovo je to (tudi) posledica poletnih težav, ko je bil vprašljiv nadaljnji obstoj kluba in v takšnih razmerah o tem problemu pač nihče ni kaj preveč razmišljal.


ODLOČILI SMO SE, DA VOZEL PRESEKAMO
»Z Nikom se že lep čas pogovarjamo o podpisu nove pogodbe in verjamem, da bomo dosegli namen,«
 je pojasnil Mile Aćimović. In kako je vse skupaj daleč, blizu? »Upam, da smo blizu dogovora,« je odvrnil športni direktor Olimpije. Če se pogovarjajo že lep čas, je seveda zanimivo vprašanje, zakaj so se za »ukrep tribuna« odločili ravno zdaj? »Ker se vse skupaj vleče že dalj časa, smo temu želeli narediti konec. Odločili smo se, da ta vozel presekamo. To je edina resnica,« je odvrnil nekdanji slovenski reprezentant, ki je bil v središču pozornosti v preteklih dneh, ko so pri severnih sosedih vse bolj močna postala namigovanja o tem, da bi poleti utegnil zasesti položaj športnega direktorja dunajske Austrie.

Stefanović: Takšnega ravnanja Spins ne dopušča

Presenečenja ni bilo. Nastali položaj v primeru Nika Omladiča je komentiral tudi prvi mož Spinsa. »Če je navedeno res, lahko Olimpija kmalu ostane brez igralca in tudi brez odškodnine. Takšnega ravnanja Spins v Sloveniji ne dopušča,« je na svojem facebook profilu zapisal Dejan Stefanović.

Morda še bolj pa je odmevala informacija, da ima snovalec kadrovske politike v zmajevem gnezdu pogodbo sklenjeno le do 31. maja 2015. Kdo se potemtakem z njim pogovarja o podaljšanju sodelovanja? »Moje edino merilo so fantje na igrišču in rezultati,« se je smehljaje odzval Mile Ačimović, ki je imel v sredinem večeru v Stožicah dovolj razlogov za zadovoljstvo: »Bilo je okej, ekipa je svoje delo opravila odlično. Da, tudi kulisa je bila takšna, kot bi si jo želeli vseskozi. A to je zdaj za nami, gremo naprej, že jutri nas čaka nadvse zahtevna preizkušnja v Velenju.«

Omladič ne sme govoriti

Seveda smo želeli o nastalem položaju slišati tudi mnenje glavnega igralca zgodbe, vendar je to za zdaj nemogoče. Tiskovni predstavnik Olimpije Aljoša Vekić je po tekmi z Radomljami pojasnil, da Nik Omladič novinarjem ne bo na voljo tako dolgo, dokler se njegov status ne bo uredil.


ZAHOVIĆ: SLOVENIJA JE POLNA TEORIJ ZAROT 
»Saj je jasno, da noče podpisati pogodbe, če pa se je že dogovoril z Mariborom. In ko so to Ljubljančani izvedeli, so ga posadili na tribuno,« nas je včeraj prepričeval možakar, ki zagotavlja, da ima informacijo iz prve roke, podobna razmišljanja je bilo zaslediti tudi na družbenih omrežjih. In če smo povsem odkriti, tudi nekateri naši viri možnosti takšnega scenarija nikakor ne izključujejo. Kakopak smo se odpravili po odziv pod Kalvarijo. »Slovenija je polna teorij zarot,« je o tej temi povedal športni direktor Maribora Zlatko Zahović in pristavil: »Jaz svojim igralcem verjamem.«