© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
01.09.2014 08:48:25

Novinca v LV: Hvala, Krka!

Nikola Miljković

Matko Obradović in Martin Kramarič ne skrivata zadovoljstva po prestopu v vrste Maribora.

Od včeraj dalje dvomov ni več, Martin Kramarič in Matko Obradović bosta kariero nadaljevala pri Mariboru, kamor se seli tudi izraelski napadalec Dudu Biton. Za dvojec iz Krke je selitev v Ljudski vrt kakopak velika stvar, nogometaša sta pač iz kluba, ki se bori za obstanek, odšla v klub, ki ga čaka nastop v skupinskem delu lige prvakov. Nič čudnega torej, da sta in najstnik in hrvaški vratar sila zadovoljna, ker ju je Zlatko Zahović odpeljal na Štajersko.

"Želim jima vse dobro, da bosta uspešna. Spoznala bosta tudi to, da je nivo različen in da bosta za to, da bosta dosegla cilje in uresničila svoje sanje, morala storiti še marsikaj več, kot sta storila tu," se je dvojcu za sodelovanje zahvalil trener Krke Miloš Rus, šele 16-letni Kramarič je takole strnil občutke po prestopu k prvaku: "Zagotovo je igrati za Maribor nekaj posebnega, velik izziv je pred mano. Rad bi se zahvalil Krki, v dveh letih, odkar sem tu, sem se veliko naučil predvsem v tehničnem in taktičnem znanju. Zahvalil bi se tudi prejšnjemu trenerju Adnanu Zildžoviću, ki mi je ponudil priložnost v prvi ekipi Krke, ter sedanjemu trenerju Milošu Rusu, ki mi je omogočil še boljši razvoj. Hvala pa tudi mojemu prvemu klubu, NK Kolpa, ki mi je omogočil, da sem s šestimi leti začel z igranjem nogometa, da sem sploh prišel v Krko."

ŽELEL SE JE POSLOVITI NA LEPŠI NAČIN
Obradović je postal naslednji nekdanji član Olimpije pri Mariboru, tudi Dalmatinec jasno ne skriva zadovoljstva po selitvi k najboljšemu klubu v državi: "Vesel sem, da grem v Maribor, to je velik klub, ne rabim sploh veliko govoriti, kako se v klubu dela, saj rezultati govorijo sami zase. Žal mi je, da Krko zapuščam v takem stanju na lestvici, upal sem, da bomo imeli boljše rezultate. Prav tako sem si želel, da bi iz Krke odšel z zmago. Zahvalil bi se vsem ljudem, ki delajo v NK Krka ali v povezavi z njim. Tu sem preživel lepo obdobje, v Novem mestu sem čutil podporo in spoštovanje."