© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
01.09.2014 08:47:29

Kaj je Šimundža videl v Lizboni?

Reuters

Mariborski trenerski dvojec, Ante Šimundža in Saša Gajser, sta si včeraj v Lizboni ogledala mestni derbi med Benfico in Sportingom.

Obračun za stadionu Luz je bil za vijoličasta strokovnjaka zanimiv predvsem zaradi dejstva, da se bo Maribor v prvem krogu skupinskega dela lige prvakov pomeril s Sportingom in seveda sta se Šimundža in Gajser na Portugalsko odpravila v želji, da bi čim bolje spoznala nasprotnika. 

In kaj sta lahko videla? Zeleno-beli so na gostovanju pri svojem tekmecu iztržili remi z 1:1, čeprav je bila Benfica veliko nevarnejša. Orli so povedli v 12. minuti, ko je po lepi akciji Maxija Pereire in podaji do Nica Gaitana slednji s sicer ne preveč močnim - in tudi ne preveč natančnim - strelom premagal slabo postavljenega Ruia Patricia. 

Sporting je izenačil osem minut pozneje, ko si je katastrofalno napako privoščil Brazilec med vratnicama Benfice Arthur, ki je v svojem kazenskem prostoru nastreljal napadalca Sportinga Andrea Carilla, žogo pa je potem iz neposredne bližine v prazno mrežo poslal alžirski napadalec Islam Slimani

V nadaljevanju tekme je bila Benfica tista, ki je večino časa napadala. Sportingovi obrambi je težave povzročal predvsem odlični Gaitan, ki je na levi strani napada brez težav prebijal desni bok zeleno-belih. Argentinec se je izkazal z nekaj odličnimi prodori in podajami, toda njegovi soigralci - v prvi vrsti njegov rojak Eduardo Salvio - priložnosti, ki so se jim ponudile, niso uspeli izkoristiti. Kar nekajkrat se je izkazal tudi Rui Patricio, ki se je tako na odličen način odkupil za slabše posredovanje pri vodilnem zadetku rdečih. 

Tudi Sporting pa je imel svoje priložnosti, najnevarnejši v njihovih vrstah je bil strelec izenačujočega zadetka Slimani, ki pa iz dveh zelo ugodnih situacij ni uspel še drugič zatresti mreže Arthurja.