© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
27.07.2014 22:25:45

Voda pomagala Domžalam

Arsen Perić

Rudi Požeg Vancaš je zabil edini zadetek na tekmi med Domžalami, ki ostajajo stoodstotne, in Celjem.

Nogometaši Domžal so na začetku novega prvenstva še drugič zapored zmagali. Potem ko so v prvem krogu v gosteh z 1:0 ugnali Gorico, so bili v drugem na domačem igrišču z istim izidom boljši še od Celja, ki je tako zabeležil še drugi poraz. Tekma na za igro težkem igrišču ni navdušila, Domžalčani pa so zmagali zasluženo, saj so bili konkretnejši, proti vratom tekmecev so sprožili veliko več strelov. Celjani so nekaj več pokazali le na začetku in ob koncu tekme.

DOMŽALE - CELJE 1:0 (0:0)

DOMŽALE - Stadion v športnem parku, gledalcev 400, sodniki: Bukovec, Kepe (oba Lendava), Anželj (Tišina).
Strelec: 1:0 Vancaš Požeg (57.).
Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Vancaš Požeg, Živec, Šišić (od 62. Podlogar), Parker (od 80. Jelar), Majer, Janža, Korun, Husmani (od 89. Dobrovoljc).
Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer (od 77. Miškić), Klemenčič, Verbič, Bajde (od 68. Rajsel), Ahmedi, Jakolić, Zajc, Žurej (od 60. Sunny), Vidmajer.
Rumeni kartoni: Šišić, Korun, Janža, Horić; Zajc, Verbič.
Rdeč karton: -

Začetek dvoboja na razmočenem terenu je obetal veliko. Gosti iz Celja so tekmo začeli napadalno in si že v prvi minuti priigrali priložnost, a je bil Miha Zajc, potem ko je po desni strani kazenskega prostora prodrl pred vratarja Nejca Vidmarja, premalo odločen, žogo je sicer poslal prek vratarja, toda premalo natančno, da bi se zatresla mreža. Ta se je sicer tresla le nekaj trenutkov pozneje, toda Benjamin Verbič je gol dosegel iz nedovoljenega položaja.

Po uvodnem pritisku Celjanov so se stvari hitro umirile, igra je v glavnem potekala med obema prostoroma. Domači so počasi prevzemali pobudo, od daleč sprožili kar nekaj strelov, najbližje zadetku pa sta bila Uroš Korun, ki je v 18. minuti iz prostega strela natančno meril, a je vratar Matic Kotnik žogo odbil v kot, ter Saša Živec, tudi njemu je veselje preprečil Kotnik.

Do spremembe izida je prišlo v 57. minuti. Živec je po levi strani ušel gostujoči obrambi, z nekaj težavami zaradi vode na igrišču in ob obilici sreče podal žogo v sredino, pritekel je Rudi Vancaš Požeg in žogo ustrelil mimo vratarja v mrežo. Čeprav je bilo do konca tekme še nekaj poskusov, najnevarnejši so bili streli Erika Janže na domžalski in novinca v celjski vrsti Nigerijca Sunnyja Omoregia ter Marka Jakolića, je bil to tudi edini gol na tekmi. Celjani so ob koncu tekme sicer pritisnili, toda Domžalčani so rešili vse nevarnejše položaje pred svojim golom.