© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
18.07.2014 15:07:56

Priznal, da ga je Gorica razočarala

Nikola Miljković

Miran Burgič se bo po slabem desetletju igranja na tujem spet dokazoval doma, potem ko je podpisal enoletno pogodbo z Olimpijo.

Miran Burgič se je po osmih letih potepanja po tujini vrnil domov. Kar nekoliko presenetljivo je pred dnevi podpisal za Olimpijo in v četrtek tudi prejel dovoljenje za igranje na domačih tleh. Zeleno-beli dres si bo tako morda prvič nadel že jutri, ko se bodo zmaji v Stožicah pomerili s Krko. Glede na nogometne sposobnosti, ugled in izkušnje bi moral biti Burgič najmočnejše orožje Olimpije v napadu, tudi nekdanji reprezentant pa priznava, da se je v Ljubljano preselil z visokimi pričakovanji.

"Ker sem se iz Zagorja odselil že pri petnajstih, sem do danes izgubil stik s številnimi tedanjimi prijatelji in znanci, toda kljub temu moram priznati, da sem po podpisu za Olimpijo prejel tudi kar nekaj čestitk, ker bom igral za zeleno-bele."
Miran Burgič o dejstvu, da so imeli Zasavci vedno radi Olimpijo.
"Bil sem na tujem, ampak nisem nepoučen, vem, kaj se je z Olimpijo dogajalo v pretekli sezoni. Klub je imel na vseh področjih veliko problemov, zato si vsi želimo predvsem to, da bi bila nova sezona precej bolj uspešna in tudi bolj mirna. Če nič drugega, moram zdaj postaviti vsaj zdrave temelje za to, da bodo nato naslednje sezone polne uspeha. To je naš glavni cilj, tudi moj. Zato ne bi rad toliko govoril o sebi in svoji statistiki, bolj o ekipi. Naredil bom vse za to, da se bo klub vrnil tja, kamor spada," pravi nekdanji nogometaš švedskega velikana AIK-ja iz Stockholma in dodaja: "Slovenska liga mi predstavlja svojevrsten izziv, predvsem pa to velja za igranje v Olimpiji. Sem nisem prišel, da bi bil le številka. Vem, da se od mene veliko pričakuje, zato bodite prepričani, da sem še kako motiviran."

Preden je 29-letnik odšel na tuje, je zabijal gole v dresu Gorice, tam si je zagotovil tudi naziv najboljšega strelca 1. SNL. Se je torej morda pred podpisom pogodbe z Olimpijo pogovarjal tudi z Novogoričani? "Če sem povsem iskren, sem lani Gorico prosil, če bi lahko treniral z ekipo, dokler si ne bi našel novega kluba, pa mi niso dovolili. S tem so me razočarali, zato tokrat z moje strani sploh ni bilo želje po tem, da bi se karkoli pogovarjali," je še pristavil novi napadalec zmajev iz Stožic.