© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Filip Musevski
Filip Musevski
17.09.2024 15:30:54

Sojenje Manchester Cityju: Želite sinjemodro kri, a je večina ne bi smela
Plus

profimedia

Začelo se je. Dolgo pričakovano sojenje Manchester Cityju in njegovo soočanje s 115 obtožbami za raznorazne kršitve finančnih in drugačnih pravil angleške premier lige, ki segajo od sezone 2009/2011 do lanskega leta. Jo bodo sinjemodri odnesli brez praske? Jih čaka huda točkovna in finančna kazen? Morda celo direkten izpad iz lige in odvzete lovorike? In zakaj velik del navijačev ne bi smel želeti, da se City močno sankcionira?

68 obtožb, da klub ni zagotovil točnih finančnih podatkov, sedem obtožb, da je kršil pravila o donosnosti in trajnosti (PSR) in 35 obtožb, da ni sodeloval pri preiskavah premier lige. To so domnevne kršitve Manchster Cityja od začetka njegovega vzpona proti vrhu angleškega nogometa do danes. Navijači kateregakoli drugega kluba si želijo kri, na vseh možnih portalih in družbenih omrežjih razpravljajo o tem, kakšna kazen bi bila primerna in kaj vse bi moralo meščane doleteti za svoje neskladanje s pravilnikom, ki je lani skrbel za odvzem točk tako Evertonu kot Nottingham Forestu.

Kljub Pannicku ni panike

Glede na to, da so kršitve omenjenih dveh ekip bile mnogo manj razsežne in kratkotrajne, kluba pa sta bila ob osem, oziroma štiri točke, so prisotna pričakovanja, da najuspešnejši angleški klub zadnjih let čaka uničujoča kazen.