© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2024 14:24:01

Jug zelo direktno: Krajnc mi tega ni povedal, zato sem ga po domače povedano - sk*rcal

Grega Wernig

Izkušeni mariborski vratar je kar malce okaral svojega soigralca.

Pred tekmo s Celjem so v Ljudskem vrtu organizirali novinarsko konferenco, na kateri je kot predstavnik igralcev govoril mariborski čuvaj mreže Ažbe Jug. Vijoličasto številko ena smo povprašali tudi o tem, kaj je v mariborsko zasedbo prinesel Luka Krajnc, najnovejša okrepitev šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov. 

"Odlično. Zelo vesel sem bil, ko je prišel. Sva tudi zelo dobra prijatelja že vrsto let. Videli smo že na prvi tekmi, da je že po enem tednu, kolikor je bil z nami, takoj prišel 'noter', v sistem. Odlično prepoznava situacije, dober je v dvobojih, tako da smo z njim dobili zelo dobro okrepitev v obrambi. Že na prvi tekmi smo zadržali ničlo, tako da lahko vidimo, kakšen vpliv ima," je o svojem soigralcu dejal Ažbe Jug. 

In na vprašanje, ali ga je, glede na to, da je razkril, da sta dobra prijatelja, tudi on prepričeval, da se po dolgih letih pohajkovanja v Italiji in Nemčiji, vrne domov, nagovarjal tudi on, v smehu dejal: "Ne, sploh nisem vedel. Sej sem ga potem malce – 'skurcal', če se izrazim po domače."