© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Žan Libnik
Žan Libnik
17.09.2024 13:00:39

Ekipina enajsterica kroga: Tuji kapital pokazal svojo moč, v ospredju Prekmurci
Plus

Favoriti so upravičili pričakovanja in tuji kapital je pokazal svojo moč. Tako bi lahko na kratko povzeli dogajanje v osmem krogu slovenskega državnega prvnestva. Mura, Olimpija, Celje in Maribor so prišli do razmeroma prepričljivih zmag, v edinem remiju pa sta se Bravo in Domžale razšla brez zadetkov. Blestela je zasedba najbolj 'svežega' med tujimi vlagatelji, ki bodo očitno močno zaznamovali bližnjo, po vsej verjetnosti tudi daljno prihodnost slovenskega nogometa; Dario Vizinger je v Fazaneriji s hat-trickom potopil Primorje, Mura bo pod taktirko Oskarja Drobneta drugačna, kot je bila doslej.

VRATAR
7 AJDIN MULALIĆ (Domžale)
Po trenerski zamenjavi je rumena družina krvavo potrebovala obrat rezultatske krivulje. Pri 15 strelih, ki so jih sprožili nogometaši Brava, je jasno, da je Mulalić med najbolj zaslužnimi za drugo domžalsko točko te sezone.

BRANILCI
7 JORGE SILVA (Olimpija)
Če bi se poskus škarjic Pedra Lucasa končal z zadetkom, bi tudi njegovo asistenco gledali znova in znova. Spet je veliko prispeval v napadu zmajev, tokrat pa se je izkazal tudi z nekaj dobrimi posredovanji v obrambi.

7 DAVID ZEC (Celje)
Ob odsotnosti Žana Karničnika celjska obramba deluje precej drugače in vsestranskost Zeca Albertu Rieri v tem obdobju pride še kako prav. Močno je bil vpet v izgradnjo celjskih napadov, enega od zadnjih je sam tudi zaključil.

6,5 LEARD SADRIU (Mura)
Napad Primorja je v prvem delu sezone večkrat pokazal svojo moč, na ravnici pa so nasprotnikova vrata ostala zaklenjena. Sadriu je k temu prispeval nekaj ključnih blokov in dobljenih duelov.

7 MATO MILOŠ (Mura)
V Fazaneriji so ga predstavili kot tistega, ki bo zapolnil vrzel po odhodu Žige Kousa. Hrvat je na desni strani obrambe hitro potrdil, da bo pomembna okrepitev črno-belih in da ga pred leti Benfica ni opazila po naključju.