© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2024 11:01:19

Ante Šimundža odločno: Ne želim biti všečen, zato tudi nisem storil tega ...

Grega Wernig

Trener Maribora ni želel ugajati, ni želel biti všečen.

Na tekmi s Koprom je Ante Šimundža v 90. minuti iz igre potegnil Jana Repasa, namesto njega pa v igro poslal izkušenega defenzivnega vezista Blaža Vrhovca. Ker je Maribor takrat vodil z 2:0 in je bila tekma odločena, so številni prepričani, da bi lahko mariborski trener potegnil tudi kakšno drugačno potezo in v sodnikovem podaljšku na igrišče poslal morda 17-letnega osrednjega vezista Nika Osterca ali 16-letnega Žana Meška. Oba najstnika veljata za velika talenta Maribora, trenirata že s prvo ekipo in v nedeljo se je zdelo, da je bil idealen trenutek, da vsaj en od njiju debitira tudi za člansko ekipo vijoličastih. 

Po tekmi s Primorci smo mariborskega stratega povprašali, zakaj ni raje posegel po zamenjavi, ki bi odmevala v slovenski nogometni javnosti, zakaj ni raje širni Sloveniji predstavil enega od velikih mariborskih talentov. "Oba sta v petek igrala tekmo, tako da … Mi ne zadovoljujemo apetitov nekoga, ampak želimo zmagati tekmo. Da bi bil všečen, ker bi v igro poslal mladinca oziroma igralca iz lastne akademije? Ne. Igralec bo prišel v igro, ko si bo to zaslužil. Ta fanta sta bila zraven mislim da prvič. Najprej morata ujeti ritem, kar se tiče same tekme, priprave na tekmo, druženja z igralci prve ekipe. In potem, ko bosta prišla večkrat z nami na trening, če bosta dala prave odgovore, bom razmišljal tudi o temu, da jima dam minute," je razložil mariborski trener. 

In poudaril, da je vseeno zelo pomembno, da sta tako Meško kot Osterc bila zraven na članskih treningih ter sedela na klopi za rezervne nogometaše na sami tekmi. "To je naš namen. Vsi fantje, ki si bodo zaslužili, da so zraven prve ekipe, bodo – seveda v dogovoru z vodjo nogometne šole – prišli k nam na trening. Tako smo delovali, tako delujemo in tako bomo delovali tudi v prihodnje," je zaključil Šimundža. 

Na jutrišnji tekmi s Celjem Meška in Osterca zagotovo ne bo na klopi za rezervne nogometaše, oba bosta namreč z mladinsko selekcijo jutri v Gibraltarju igrala v kvalifikacijah za ligo prvakov proti ekipi Lincoln Red Imps.