© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2024 11:42:21

Mourinho je na šokanten način ostal brez lige prvakov, kar je Portugalec naredil po tekmi, pa ...

Profimedia

Fenerbahče ne bo igral v ligi prvakov.

Ko je vodenje turškega velikana, katerega član je tudi še Miha Zajc, prevzel Jose Mourinho, je sledila pompozna predstavitev in velike obljube. Portugalski strateg je bil sprejet kot največji superzvezdnik in klubu je izpovedal veliko ljubezen. Mnogi so se ob teh prizorih spraševali, kako dolgo bo trajalo, ko bo Mourinho izgubil živce in norel ob zelenici.

No, ni jim bilo treba čakati dolgo. Lille se je po skupni zmagi s 3:2 uspel uvrstiti v play-off lige prvaka, Fenerbahče pa tam ne bo igral, temveč se seli v play off lige Europa. Po tekmi je s prstom pokazal na krivca za izpad njegove ekipe, to naj bi bili španski sodniki, ki so ob koncu podaljška pri vodstvo Fenerbahčeja z 1:0 (prva tekma se je končala z zmago Lilla z 2:1) pokazali na enajstmetrovko za Lille, ki jo je izkoristil Jonathan David, kar je pomenilo, da so se Francozi uvrstili v naslednji krog.

"Bolje je, da o enajstmetrovki ničesar ne rečem. Samo sodnik in soba za VAR vedo, zakaj je bila to enajstmetrovka," je norel Mourinho, ki se je obregnil tudi ob to, da sodniki niso kaznovali domnevnega zavlačevanja igre Lilla. "Tokrat si je ena ekipa zaslužila zmago, druga pa je slavila," je v svojem slogu komentiral Mou.