© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2024 08:36:00

Uh, kakšen polom, nekdanja ekipa Šimundže doživela epski poraz, česa takšnega pa še ne

Grega Wernig

V torek so bile odigrane povratne tekme predzadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, pravi debakl pa je pred svojimi navijači doživela nekdanja ekipa Anteja Šimundže.

Kvalifikacije za evropska tekmovanja se počasi približujejo h koncu, pred tistimi, ki se borijo za ligo prvakov, pa je zgolj še en krog. Zdaj je že tudi jasno, da se nekdanja ekipa mariborskega stratega Anteja Šimundže ne bo borila za to elitno tekmovanje, vrata raja si je zaprla z debaklom pred domačimi navijači.

Ludogorec je v Razgradu gostil nogometaše azerbajdžanskega Qarabaga, zmage na prvi tekmi pa ni znal unovčiti. Po rednem delu igre je bil rezultat 3:2 za goste, sledili so podaljški, v katerih so nogometaši Ludogorca povsem odpovedali. Qarabag je v 93. minuti povedel s 4:2, upe domačih navijačev o preobratu pa pokopal med 111. in 118. minuto, ko je dosegel tri zadetke in postavil končnih 7:2.

Nekdanja zasedba Šimundže se bo zdaj pomerila v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa, če bo tudi tam neuspešna, pa bo zagotovo igrala v skupinskem delu konferenčne lige.