© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.07.2022 14:07:24

Kje bo v prihodnje igral Ronaldo? Vse bolj se zapleta, agent pa v obupu vleče adute iz rokava ...

Profimedia

Da se portugalski zvezdnik ne vidi več na Old Traffordu, je že nekaj časa jasno. Želi obrniti nov list v karieri, a to ni ravno najlažja naloga.

Povpraševanja po Ronaldovih uslugah je bore malo ali skoraj nič. Tako njegov agent Jorge Mendes (za zdaj še neuspešno) išče vse mogoče načine, da bi svojega varovanca 'parkiral' v enega od večjih klubov. Bayern in Chelsea, s katerima se je pogajal, sta se na koncu prijazno zahvalila in zavrnila posel. Tudi potegavščina, s katero naj bi pred enim letom Ronalda poslal v Manchester United (takrat je na zavajal, češ da se dogovarja z mestnim tekmecem Cityjem), mu tokrat ni uspela. Zgodba, da se za Ronalda zanima madridski Atletico ni prinesla zanimanja Reala. Florentino Perez ni nasedel ...

Zdaj poskuša s popustom – Ronaldo je na voljo s 30 odstotkov manjšo plačo. Spomnimo: v Juventusu je na leto zaslužil 31 milijonov evrov, v Manchestru Unitedu je pristal na polovični znesek (16 milijonov), zdaj se bo zadovoljil z dobrimi desetimi milijoni. A interesa še vedno ni.

Ronaldo na drugi strani ne popušča v zahtevi, da mora biti klub elitnega razreda, ki igra v ligi prvakov in se bori za lovorike v vseh tekmovanjih. Možnost odhoda v Romo, Napoli, Sporting je zavrnil, s ponudbami iz ZDA in Savdske Arabije pa se sploh ni ukvarjal. Želi še zadnjo tekmovalno resno pogodbo v svoji karieri.

Medtem pa je Portugalec še vedno član Manchestra Uniteda. Vseeno se ni pojavil na začetku priprav, češ da ima neodložljive obveznosti. Novi trener Erik Ten Hag še vedno upa, da bo imel Ronalda v ekipi, a so govorice, da temu ne bo tako, vse glasnejše. Angleško prvenstvo se bo začelo 6. avgusta.

"Vem ravno toliko, kot prejšnji teden. Ko bo prišel, bo pač prišel. Takrat ga bomo poskušali umestiti v moštvo," je novinarjem dejal nizozemski strateg, ki ves čas dobiva vprašanja o statusu Ronalda. Osredotočen je na igralce, ki so na pripravah.

Ronaldo je sicer s svojo družino v Lizboni. Opazili so ga na terasi svojega apartmaja. Glede na objave na družbenih omrežjih sam trenira in vzdržuje fizično moč.