© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.07.2022 09:44:50

Kaj se dogaja pri Olimpiji?! Po novi blamaži se je vsul plaz kritik! To pove vse o trenutnem kaosu!

Martin Metelko

Na klubskih kanalih Olimpije vlada tišina.

Ne glede na zagotovila predsednika, direktorja, trenerja ali kogarkoli drugega, ki se po vseh kadrovskih menjavah še drži v zmajevem gnezdu, ne glede na rezultate prvih dni nove sezone, ki so bili presenetljivo pozitivni, bi v klubu iz prestolnice težko zakrili dejstvo, da so stvari v tem poletju ušle izpod nadzora, da marsikaj ni tako, kot bi moralo biti, in da imajo razsežnosti organizacijskega kaosa vsaj potencial. Potencial, da postanejo vse to, kar je ta klub v preteklosti že pahnilo čez rob.

To je celotni javnosti jasno že na prvi pogled – ko iz kluba, pred katerim je tekma drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, iz kluba, ki se je nepričakovano znašel na valu vzpodbudnih rezultatov, na dan te omenjene tekme (ali dan pred njim) ni niti ene novice. No, bila je izjava za javnost, v kateri je predsednik zmajev Adam Delius obrazložil svojo plat luksemburškega kovanca. Ampak ta ista izjava je bila še najbolj plastičen pokazatelj tega, kakšno stanje trenutno vlada v pisarnah ob Dunajski cesti na severu prestolnice. Tudi tokrat je bilo namreč očitno, da prevod iz nemščine v slovenščino ni bil posebej skrbno obdelan. Do novih okrepitev v pisarnah Olimpije - predvsem v tisti za stike z javnostjo - se bomo morali na takšen slog očitno privaditi.

In če to ni bil dovolj, je bilo morda še bolj zgovorno dejstvo, da včeraj ob 19. uri po našem času, torej eno uro pred začetkom dvoboja na Sepsi Areni, na družbenih omrežjih (kjer je torej tudi pred tem vladal medijski mrk) ni bilo niti omembe o začetni enajsterici zmajev, ki se je podala na romunsko zelenico. Da bomo čisto pošteni; pred tekmo je bila objavljena vsaj fotografija v podporo poškodovanemu Dinu Špeharju. O tem, ali je bila objava časovno načrtovana vnaprej in objavljena samodejno ali pa se je nekomu vendarle uspelo dokopati do gesla za klubske kanale, si na tej točki ne upamo ugibati. Po udarno enajsterico, po vse ostale informacije smo se morali odpraviti drugam. Zaenkrat zaman čakamo tudi na kakršenkoli odziv po tekmi. Vsekakor napačen korak za klub, ki je na bojnih okopih s svojimi navijači.