© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.04.2022 12:39:54

Barcelona se seli: Poglejte si, kje bo svoje tekme igrala po koncu naslednje sezone! (foto)

Reuters

Barcelona bo po vzoru večnega rivala iz Madrida začela s prenovo svojega kultnega stadiona.

Čeprav deluje zelo impozantno in mogočno, pa je ponos katalonskega velikana stadion Camp Nou močno načet. Zastarel stadion je potreben prenove, ta pa naj bi se po zagotovilih vodstva kluba začela septembra 2023.

Barcelona bo prihodnjo sezono domače tekme še igrala na domačih tleh, nato pa se seli na manjši objekt, ki je od Camp Noua oddaljena dobrih pet kilometrov. Gre za stadion Montjuic, ki je leta 1992 gostil olimpijske igre v Barceloni, vrsto let pa je domače tekme na njem igral mestni tekmec Barcelone Espanyol.

Barcelona bo po napovedih celotno sezono 2023/24 igrala na tem prizorišču, nato pa se bo vrnila v svoj dom, ki bo po prenovi sprejel še pet tisoč gledalcev več, skupno torej 105 tisoč gledalcev, po prenovi pa bo eden modernejših v Evropi. Med drugim bo imel premočno streho, ki bo pokrila celoten stadion, na vrhu pa bodo tudi sončne celice, ki bodo poganjale ogromen zaslon znotraj stadiona. Novost bo tudi ime stadiona, zaradi sponzorskih razlogov pa se bo imenoval Spotify Cam Nou.

montjuic