© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.04.2022 08:46:07

Green Dragons VRAČAJO UDAREC! Po izgredih s prstom kažejo na VIOLE in sporočajo: Žal smo priča ...

Grega Wernig

Navijači Olimpije so pojasnili, kaj se je dogajalo na derbiju.

Sobotni večni derbi je v javnosti dvignil precej prahu, še posebej zaradi dogajanja na tribunah. Tokrat so bili v ospredju navijači Olimpije Green Dragons, ki so povzročili kar nekaj škode na objektu, med drugim pa so zalučali zaščitno ograjo v policista, ki je utrpel lažje poškodbe. Kaj se je dogajalo? Kaj je navijače iz Ljubljane vrglo iz tira? V naslednjih vrsticah si lahko preberete njihovo pojasnilo, ki ga objavljamo brez popravkov in posegov v tekst ...


"Za nami je derbi, ki kar se tiče zasedbe Dragonsov zagotovo sodi med najboljše. Staro in mlado, brez derbi pičk, zgolj in samo pravi Dragonsi željni dobre žurke na tribuni. Ker pa so žurke del nas, smo pravo, tisto pristno štajersko čago iskali večer pred derbijem, a se žal naši gostitelji spet niso izkazali.
Na tekmi smo z veseljem pozdravili tudi naše prijatelje iz Švice - Young Boys in Poljske - Olimpia Warszawa. Ob 90+ minutnem navijanju in solidni bakljadi, pa smo žal priča senzacionalizmu in zavajanju. Tako lahko beremo o zlobnih zelenih zmajih, huliganih, ki so napadali družine in otroke ter povzročali nerede. Zanimivo, razlogov za incidente ne omeni nihče. Kot tudi nihče ne omeni provociranja iz ti. navadne tribune, kjer so bili poleg ostalih gledalcev tudi večni provokatorji iz vrst druge največje navijaške skupine v Sloveniji. Tako so uspešno izzvali nadaljnje ekscese.
O igralcu Maribora, ki kaže sredinec proti tribuni in provocira tudi niti besede. Pa o Mukembeju (tako nekako se piše), katerega letnica rojstva skoraj zagotovo ni točna, tudi niti besede. Na našo tribuno je zalučal predmet, posledice bi lahko bile zelo resne. Bosta igralca Maribora odgovarjala za svoja dejanja? Mi za svoja bomo, kot vedno, včasih s prepovedmi, včasih lažjimi, kdaj tudi težjimi telesnimi poškodbami. Največkrat pa s prepovedmi in visokimi kaznimi! Nekaj pa je zagotovo: kazen si takšni butci pišejo sami. Nakopali so si še večji srd navijačev, samo upamo lahko, da ne bo prišlo do scen, ki si jih ne želimo. Težko namreč vplivamo na vsakega posameznika iz naših vrst, navijači pa ne živimo le za derbije in takšnih podlih provokacij ne pozabljamo!
Ups, bi pa skoraj pozabili na poškodovanega policista. Želimo mu čim prejšnje okrevanje. Izkušnje govorijo, da bo kljub lahkim telesnim poškodbam, zelo kmalu prišlo še do dodatnih težav, ki so zelo priročna taktika na sodnih obravnavah in drugih postopkih. Svetujemo predvsem počitek, s počitkom bodo tudi psihične težave lažje obvladljive!"