© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.08.2021 21:55:32

Juventus le do točke v Vidmu

profimedia.si

Nogometaši Juventusa, ki jih znova vodi Massimiliano Allegri, so na svoji uvodni tekmi nove sezone italijanske lige igrali 2:2 v Vidmu proti Udineseju. Bologna pa je s 3:2 premagala Salernitano Vida Belca.

Juventus, ki so ga pred sezono postavili v vlogo glavnega favorita za naslov, je v Vidmu pokazal toplo-hladno predstavo. V prvem polčasu, v katerem je bil Cristiano Ronaldo na klopi, sta Torinčane do vodstva z 2:0 popeljala Paulo Dybala v tretji in Juan Cuadrado v 23. minuti. Videmčani so se vrnili v igro v 51. minuti, ko je Roberto Pereyra unovčil najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Juventusov vratar Wojciech Szczesny.

Po uri igre je priložnost za igro dobil trudi Ronaldo, pet minut pozneje pa je Rodrigo Bentancur zadel vratnico gola Udineseja. Ta pa je po napaki danes precej nezanesljivega Szczesnyja izenačil v 83. minuti, ko je zadel Gerard Deulofeu. To je bil tudi končni izid, čeprav se je v četrti minuti sodniškega dodatka gola že veselil Ronaldo, a so sodniki po pregledu z VAR dosodili prepovedan položaj.

Dvoboj Bologne in novinca Salernitane, pri kateri je Belec branil celo tekmo, v prvem polčasu ni prinesel golov, zato pa je bil že v 34. minuti pri gostih izključen Stefan Strandberg. Moči so se številčno izenačile v 52. minuti, ko je Roberto Soriano dobil rdeči karton in zakrivil enajstmetrovko. To je uspešno izvedel Federico Bonazzoli. Lorenzo De Silvestri je sedem minut pozneje poravnal izid, Mamadou Coulibaly pa je v 70. minuti gostom priigral vodstvo.

To pa ni dolgo zdržalo, saj sta Marko Arnautović v 75. in De Silvestri v 77. minuti poskrbela za nov preobrat. V 89. minuti je Bologna na igrišču ostala le z deveterico, saj je moral zaradi kartonov predčasno iz igre še Jerdy Schouten, a se izid ni več spremenil.

Danes bosta še tekmi Rome in Fiorentine ter Napolija in Venezie Domna Črnigoja.

V soboto so 120. sezono serie A odprli Inter in Genoa ter Verona in Sassuolo. Inter, ki brani naslov prvaka, je goste iz Genove ugnal s 4:0, Sassuolo pa je zmagal v Veroni s 3:2. Atalanta je v večernem terminu z 2:1 zmagala v Torinu, Empoli pa je z 1:3 izgubil proti Laziu.

Uvodni krog se bo končal s ponedeljkovima obračunoma Cagliari - Spezia in Sampdoria - Milan.