© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.08.2021 21:21:11

Chelsea poglobil krizo Arsenala, Lukaku že TRESE, United le remiziral proti Southamptonu

profimedia.si

Nogometni klub Manchester United se je v drugem krogu angleškega prvenstva s Southamptonom razšel z izidom 1:1. Zadnjo tekmo današnjega sporeda pa je dobil Chelsea. Modri so bili na londonskem derbiju zanesljivo boljši od Arsenala in slavili z 2:0.

Modri iz Londona so že v prvem polčasu povsem prevladovali. Na svojem drugem debiju v dresu Chelseaja je v 15. minuti gol zabil Romelu Lukaku. Belgijec je namreč za moštvo s Stamford Bridgea igral že med letoma 2011 in 2014, a se takrat ni pretirano izkazal. Pod drugi zadetek Chelseaja se je v 35. minuti podpisal podajalec pri prvem golu, Reece James.

V drugem polčasu zadetkov ni bilo, je pa zmagovalec lige prvakov v minuli sezoni še naprej prevladoval pri mestnih tekmecih in zasluženo vpisal drugi komplet točk za skok na vrh lestvice skupaj z Liverpoolom.

United po februarski zmagi proti Southamptonu kar z 9:0 tokrat ni bil tako razpoložen. Iztržil je le točko. Rdeči vragi so imeli v prvem polčasu dve lepi priložnosti, a je strela Paula Pogbaja z golove črte dvakrat rešil Mohammed Salisu. Nato je po pol ure povedel Southampton, potem ko so domači dobro kombinirali na robu kazenskega prostora, strel Cheja Adamsa pa je za hrbet svojega vratarja preusmeril Fred.

V drugem polčasu so lani drugouvrščeni rdeči vragi do izenačenja prišli v 54. minuti, ko je že po peti asistenci Pogbaja v tej sezoni zadel Mason Greenwood. Kasnejši pritisk Uniteda ni več obrodil sadov kljub številnim lepim priložnostim. Na drugi strani je imel vodstvo na nogah tudi Southampton, a se je dvakrat izkazal David De Gea.

Na drugi popoldanski tekmi je Tottenham proti Wolverhamptonu zabeležil drugo zmago na prav toliko tekmah. Tudi tokrat je bil dovolj en zadetek, v prvem polčasu pa ga je z bele točke dosegel Dele Alli.

Že v soboto je prvak Manchester City s 5:0 premagal Norwich, 100-odstotni izkupiček pa imata po dveh tekmah še Liverpool in Brighton. Prvi je z 2:0 ugnal Burnley, Brighton pa je bil z enakim izidom boljši od Watforda.

V ponedeljek bo še obračun med West Hamom in Leicestrom (21.00).