© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.08.2021 21:40:12

Bayern s težavo do zmage, Lewandowski zadel še 12. zaporedoma

profimedia.si

Devetkratni zaporedni nemški nogometni prvak Bayern iz Münchna je v drugem krogu zabeležil prvo zmago v državnem prvenstvu. Ob težko prigarani zmagi s 3:2 je v drugem polčasu domačega dvoboja proti Kölnu še na 12. zaporedni prvenstveni tekmi zadel Poljak Robert Lewandowski.

Triintridesetletni Poljak je danes žilave kozličke iz Kölna strl v 50. minuti po lepi akciji in podaji Jamala Musiale. S tem je prišel že do 298. zadetka v dresu Bayerna na 331 tekmah. Zadel je na 12. zaporedni tekmi bundeslige, mrežo pa je zatresel kar na 21 od zadnjih 22 obračunov v tem tekmovanju.

Drugi zadetek na tekmi je padel v 59. minuti po hitri akciji na desni strani, preusmerjeno podajo Thomasa Müllerja je takrat v mrežo spravil Serge Gnabry za 2:0. Le minuto kasneje je za Köln znižal Anthony Modeste po močnem strelu z glavo. Dve minuti zatem pa je izenačil Mark Uth. Gnabry pa je nato v 71. minuti svoje moštvo le odrešil muk in sijajno zadel za končnih 3:2.

Na edini preostali današnji tekmi sta se Hoffenheim in Union Berlin razšla brez zmagovalca (2:2).

Že v petek je do zanesljive zmage prišel Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. Slednji ni dobil priložnosti za igro, je pa njegovo moštvo proti Stuttgartu slavilo s 4:0.

V soboto je poraz doživela Borussia Dortmund proti Freiburgu (0:1), edino moštvo s popolnim izkupičkom po dveh tekmah pa je Wolfsburg. Volkovi so v izdihljajih tekme z 2:1 ugnali Hertho iz Berlina.