© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2020 15:54:31

HUD UDAREC za Atletico! Zvezdnik kaznovan zaradi ŠPORTNIH STAV, plačal in počival bo kar ...

Angleški nogometaš Kieran Trippier je zaradi kršenja pravilnika o športnih stavah prejel kazen v višini 77.500 evrov in desettedensko prepoved igranja, je sporočila Angleška nogometna zveza (FA). Nogometaš Atletica iz Madrida, kjer je soigralec Jana Oblaka, bo kazen odslužil 3. marca 2021.

Tridesetletni Trippier je zanikal vseh sedem domnevnih kršitev 8. člena pravilnika FA. Kršitve naj bi se zgodile julija 2018, na kar je angleški reprezentant zahteval zaslišanje pred komisijo FA.

"Za obravnavo primera je bila imenovana neodvisna komisija, pri čemer so bile štiri domnevne kršitve dokazane, tri pa zavrnjene med poznejšim osebnim zaslišanjem," so v izjavi za javnost sporočili iz FA.

Deset tednov dolg suspenz, ki vključuje vse dejavnosti, povezane z nogometom, se začne danes po prošnji upravnega organa Mednarodne nogometne zveze, je še dodala FA.

Trippier je v času kršitev igral za Tottenham, pred preteklo sezono pa se je preselil v Atletico, ki vodi v španskem prvenstvu. Angleški bočni nogometaš je v sezoni 2020/21 odigral 19 tekem in prispeval štiri podaje.