© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2020 15:47:28

POMEMBEN ČLEN zapušča nekdanje prvake, edini razlog za odhod pa je - DRUŽINA

Jurij Kodrun

Jesenski del prve slovenske lige je zaključen, in medtem ko so nogometaši na zasluženem počitku, vodilni v klubih že sestavljajo igralski mozaik za drugi del sezone.

Zimski prestopni rok je vse bližje, zato je tudi v pisarni domžalskega kluba še kako zanimivo. Moštvo namreč zapušča srbski napadalec Predrag Sikimić. Osemintridesetletni nogometaš je v Domžale iz sežanskega Tabora prišel januarja in na 25 tekmah dosegel dva zadetka. Na slovenskih zelenicah je v poldrugem letu odigral 45 tekem in dosegel 14 golov, petkrat je tudi asistiral.

Izkušeni napadalec, ki je v zaključku lanske sezone predstavljal pomemben člen zasedbe Dejana Djuranovića v boju za obstanek med elito, se od dvakratnih državnih prvakov poslavlja po sporazumni prekinitvi pogodbe.

"V Domžalah sem se vselej počutil zelo dobro. Rezultatsko oziroma po sami igri sem se bolje znašel v Taboru, so pa Domžale seveda veliko bolj organiziran klub. Tukaj sem spoznal ogromno čudovitih ljudi, ki sestavljajo zares izvrstno moštvo. Tako na igralce kot vse ostale gledam predvsem kot ljudi, saj mi je to zelo pomembno in klub zagotovo gre po pravi poti, da se vrne v vrh slovenskega nogometa in se znova bori v evropskih tekmovanjih. Sam sem v Domžalah užival, veliko stvari mi je bilo všeč, z osebnega vidika pa glede mojega razpleta oziroma igre nisem zadovoljen. Pristavil sem svoj delež, vendar mislim, da bi lahko dal več. Leto 2020 je bilo zahtevno. Težave s korono, daljši premori, vse skupaj je bilo zelo nenavadno, mogoče so nekaj prispevala tudi moja leta. Mislim, da kljub vsemu leto ni izpadlo tako slabo," je za klubsko spletno stran razlagal Sikimić, potem pa razkril razlog odhoda: "Klub zapuščam zaradi družine, ki predstavlja edini razlog za odhod, in o tem sem govoril z ljudmi v klubu. Na igrišču se počutim odlično, nogomet bi lahko še naprej igral, vendar gre za družino. O tem sem veliko razmišljal in sprejel odločitev."

V nadaljevanju je srbski napadalec, ki je v preteklosti nosil tudi dres Crvene zvezde, izpostavil, da bodo njegovi spomini na Domžale odlični. "Strokovni štab, igralci in ostali zaposleni so bili vselej dostopni, prijazni oziroma skromni in prepričan sem, da bo moštvo v novem letu veliko boljše. Mislim, da bodo rezultati v spomladanskem delu sezone precej boljši."

Sikimić se bo zdaj posvetil otrokom in zaključnim izpitom za trenersko licenco.