© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2020 13:52:19

PO BLAMAŽI je Ronaldo nagovoril navijače: "Mi smo Juventus! Ne moremo sprejeti ..."

Profimedia

Od sezone 2011/12 dalje serijski italijanski prvak Juventus izgublja korak z vrhom.

Torinčani so z bolečim domačim porazom s Fiorentino (0:3) na sramoten način končali koronaleto 2020. V taboru stare dame bodo imeli pokvarjene praznike, v božično-novoletnem času bodo poskušali najti pot iz krize. V prvem delu sezone 2020/21 so na 13 tekmah zmagali le šestkrat, kar je izrazito manj od pričakovanj, a zaostanek za milanskima kluboma vendarle še vedno ni prevelik.

Ko gre za Juventus, celotna javnost kakopak največ pričakuje od Cristiana Ronalda. Neuspeh Juventusa je tudi ali predvsem neuspeh Ronalda. Nemara se tega zelo dobro zaveda, zato je svoje navijače nagovoril na družbenem omrežju. Za konec koledarskega leta je izrazil veliko nezadovoljstvo, ker ga je s soigralci končal z domačim porazom s 3:0 na tekmi s Fiorentino, na kateri je bil Juventus veliki favorit.

Takole je zapisal:

"Včeraj smo s slabo predstavo in rezultatom, ki je daleč od sprejemljivega, končali leto 2020, ki je bilo posebno v več pogledih. Prazni stadioni, covid protokoli, preložene tekme, dolga prekinitev in potem zelo zgoščen razpored."

"Ampak to ni opravičevanje za karkoli. Vemo, da moramo dati več od sebe, da bi igrali bolje in zmagovali. Mi smo Juventus! Enostavno ne moremo sprejeti nič manj od popolnosti na igrišču. Upam, da nam bo ta kratek premor koristil in pomagal, da se bomo vrnili močnejši in bolj enotni, kot smo bili kadarkoli. Sezona še vedno ni končana. Verjamemo, da se bomo na koncu spet veselili s svojimi navijači. Verjemite v nas, verjemite v našo ekipo, kot mi verjamemo vam. Oddolžili se vam bomo."


Cristiano Ronaldo je v prvem delu sezone na skupaj 15 tekmah (v serie A in v ligi prvakov) dosegel 16 zadetkov.