© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.06.2020 14:35:22

Newcastle SPREMINJA PRAVILA na trgu: Za NAJBOLJŠEGA STRELCA lige bo šlo PRAVO BOGASTVO!

Newcastle naj bi v naslednji sezoni 'poganjal' savdski denar.

V teku je prevzem angleškega premierligaša, katerega lastnik naj bi v kratkem dokončno postal savdski princ Mohammed bin Salman. Slednji je pripravljen v klub vložiti kup denarja, že zdaj pa se govori o tem, kdo bi lahko postal prva okrepitev srak v poletnem prestopnem roku.

Črno-beli so odločeni, da bodo v svoje vrste pripeljali zvezdnika serie A, in sicer gre za Cira Immobileja, ki brani barve Lazia. Immobile je z 27 zadetki daleč najboljši strelec italijanskega prvenstva, Cristiano Ronaldo na drugem mestu jih je dosegel 21. Tridesetletnega napadalca pogodba z rimskim klubom veže do poletja 2023, tam pa po poročanju La Gazzette dello Sport letno zasluži 2,5 milijona evrov.

Jasno je, da Savdijci lahko Immobileju ponudijo veliko več denarja. Govori se, da bi mu ponudili petletno pogodbo, po kateri bi na leto prejel osem milijonov evrov, ob tem pa še neverjetnih 40 milijonov zgolj za prihod. Poleg tega pa bi Lazio dobil 55 milijonov evrov odškodnine, kar je 45 milijonov več, kot so Rimljani pred štirimi leti zanj plačali Sevilli.

Glede na to, da po koronakrizi vsi pričakujejo padec cen, Newcastle z omenjenimi številkami počne ravno nasprotno. Pri Gazzetti pravijo, da so pogovori že v teku ...