© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.06.2020 11:53:33

PRESTOPNA BOMBA! Za Cristiana Ronalda so pripravili 120 milijonov, Juventus bo z veteranom celo zaslužil

Profimedia

Na škornju je prvič završalo, ko je Cristiano Ronaldo podpisal pogodbo z Juventusom, zdaj pa je završalo, ko ga mediji selijo drugam.

Da se Portugalec v Torinu ne bo zadržal prav dolgo, številni napovedujejo vse od njegovega prihoda. V teh dneh je nogometni svet preplavila vroča novica, ki so jo podkrepili nekateri ugledni novinarski kolegi iz Španije - londonski Chelsea pripravlja 120 milijonov evrov za 35-letnega nogometaša. Ruski tajkun Roman Abramovič je domnevno odločen, da Ronalda pripelje na Stamford Bridge, tudi s pomočjo prijateljevanja z igralčevim agentom Jorgejem Mendesom, zajetna vsota denarja pa naj bi zadovoljila vodstvo Juventusa.

Chelsea je sicer silovito krenil v izgradnjo moštva, ki bo tako spet konkurenčno v boju za evropski vrh. Ekipa Franka Lamparda bo v prihodnji sezoni močnejša za Haima Ziyecha, ki bo za 40 milijonov evrov prišel iz Ajaxa, bržčas tudi za Tima Wernerja, saj so Angleži že pristali na plačilo odškodnine (60 milijonov) RB Leipzigu. Prihod Ronalda bi bil v tem pogledu vendarle nekoliko presenetljiv, saj naj bi Chelsea v želji po pomladitvi gradil povsem novo moštvo s prihajajočimi zvezdniki svetovnega nogometa.

Kakšen je torej v resnici Abramovičev načrt ob predpostavki, da si je močno želel Ronalda že pred leti, ko je ta še igral za Real? Je portugalski zvezdnik, čigar tržna vrednost naj bi bila danes le še 40 milijonov, predvsem dobra marketinška poteza? Ali pač močno napihnjena govorica? Za dve leti mlajšega Ronalda je stara dama pred dvema letoma plačala 117 milijonov evrov. Za tri milijone več bi mu Torinčani skoraj gotovo na široko odprli vrata in mu še pomahali v slovo. Če bi se to zgodilo, bi se Portugalec po več kot desetih letih vrnil na Otok - med letoma 2003 in 2009 je v dresu Manchester Uniteda zakorakal na veliko prizorišče.