© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.04.2020 09:50:44

To je REAL PRIHODNOSTI! Perezov peklenski načrt

Reuters

Predsednik Reala Florentino Perez namerava na Santiago Bernabeu znova sestaviti mega ekipo.

Julija bo minilo dvajset let odkar se je Florentino Pérez prvič usedel v predsedniški fotelj madridskega Reala. Idejni oče Galaktikov ob obletnici načrtuje vrnitev na evropski vrh.

Odhod Cristiana Ronalda poleti 2018 je za seboj pustil vrzel, ki jo vse do danes niso uspeli zapolniti. Ne z notranjimi rezervami, ne z okrepitvami. Po dveh bolj kot ne neuspešnih sezonah šef kraljevega kluba zdaj pripravlja nekaj potez, ki naj bi Real vrnile nazaj na evropski vrh.

Na napakah se učimo pravijo in Perez naj bi v prihodnjih letih pripeljal dve vzpenjajoči se zvezdi svetovnega nogometa, ki bi skupaj s Hazardom in Viniciusom tvorili okostje ekipe Reala za prihodnost. Galaktiki 2.0.

Prva oziroma glavna tarča bo Kylian Mbappe. Francoz in Real že nekaj časa koketirata, Perez pa naj bi v ofenzivo po pisanju dobro obveščene Marce krenil prihodnje poletje. Mbappeju se namreč leta 2022 izteče pogodba s PSG-jem, leto dni pred iztekom pa Perez vidi kot idealen trenutek za mehčanje do zdaj sicer čvrstega stališča Parižanov, da mladi zvezdnik ni naprodaj.

Naslednji na Perezovem seznamu je norveški stroj za zadetke Erling Haland, ki bi na prenovljenem Santiago Bernabeu združil moči z rojakom Martinom Odegaardom. Vezist, ki mu lepijo oznako novi Modrić, ima za seboj sijajno sezono v Real Sociedadu. Mbappe, Haland, Vinicius, Hazard, Odegaard, pa Federico Valverde in mlada Brazilca Reinier in Rodrygo. To je Perezov peklenski načrt, po katerem bi na Santiago Bernabeu znova zadišalo po eri Galaktikov. Galaktiki 2.0, ki bi lahko vladali Španiji in Evropi vrsto let. Vsaj tak je načrt.