© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.04.2020 19:58:57

POSTAVILI SO DATUM! Angleška premier liga se bo nadaljevala... In Liverpool bo vendarle lahko prvak!

Reuters

Britanska vlada v sodelovanju s skupino zdravstvenih strokovnjakov in predstavnikov športnih organizacij preučuje možnosti za povratek športnikov v tekmovalne arene.

Kot poroča časnik Times, je 8. junij dokaj realen datum za nadaljevanje angleškega nogometnega prvenstva.

Times piše, da bo britanska vlada zeleno luč prižgala takoj, ko bo jasno, ali lahko zagotovi dovolj testov za novi koronavirus za vse udeležence tekmovanja.

Tekme naj bi potekale zgolj na stadionih, ki jih bo potrdila zdravniška služba, seveda pa brez prisotnosti gledalcev. Na športnem objektu bo lahko največ 400 oseb, med njimi predstavniki medijev s potrdilom o negativnem izvidu po testu na novi koronavirus.

Ob omejenem številu stadionov bi lahko oblasti ustrezno izvajale dezinfekcijo prostorov, stadiona in slačilnic, v katerih bi morali igralci spoštovati varnostno razdaljo.

Če se bo premier liga nadaljevala 8. junija, je predviden konec 27. julija, začetek sezone 2020/21 pa ostaja 22. avgust.

Če bo pomanjkanje testov glavni razlog za odpoved prvenstva, si bo vodstvo lige prizadevalo, da se ne uporabi praksa z nizozemskega prvenstva, kjer so že razglasili konec tekmovanja in razveljavili vse tekme odigrane do prekinitve, piše Times.

V angleškem prvenstvu je na sporedu še 92 tekem oziroma devet krogov. Liverpool ima pred drugouvrščenim Manchester Cityjem, ki ima tekmo manj, kar 25 točk prednosti in je tik pred osvojitvijo prvega naslova po 1990.