© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.03.2020 00:26:07

#KORONAVIRUS Gol je proslavil tako, da je vsem Italijanom v teve kamero SPOROČIL, da bo ... (foto + video)

Italija je evropska država, ki jo je koronavirus najbolj prizadel. Posledično to velja tudi za italijanski šport.

Polovica škornja je zablokirana, na severu države je življenje zastalo. Šport trpi, stadioni so v zadnjem obdobju prazni, veliko tekmovanj je odpovedanih. Italijanski olimpijski komite (CONI) je celo zahteval, da se vsi športni dogodki povsem odpovejo do 3. aprila.

Vseeno sta Sassuolo in Brescia sinoči zaokrožila 26. krog serie A, na praznem stadionu Mapei so domači nogometaši zanesljivo zmagali s 3:0. Sassuolo je do prvega zadetka prišel v izdihljajih prvega polčasa, potem ko je Francesco Caputo zatresel gostujočo mrežo. Po zadetku je tekem do klopi, vzel papir, na katerem je imel pripravljeno posebno sporočilo za vse Italijane.

Francesco Caputo


Sporočilo je pokazal teve kameri, na papirju je bilo zapisano: "Vse bo v redu, #ostanite doma".

Sporočilo je seveda povezano s koronavirusom in posebnim režimom, ki ob številnih okuženih in žal tudi umrlih vlada v Italiji.

"To je bila moja ideja. Nikomur nisem povedal, želel sem to sporočiti. To je zelo težko obdobje za ves narod. Pravzaprav je absurdno. Niti ne vemo, ali bomo igrali ali ne. Žal je tako in obenem se bojimo. Zdaj moramo začeti znova," je po tekmo dejal Caputo in dodal: "Mislili smo, da se bo sezona prekinili že prej. Doma imam ženo in tri otroke. Težko je. Moramo biti pazljivi in vse delati v skladu s pravili. Mi dobesedno živimo v slačilnici, ves dan smo tu. Vseh 30. Moramo zaščititi zdravje vseh nas."