© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.03.2020 16:56:16

Prva ZAPORNIŠKA fotografija Ronaldinha, vrgli so ga v celico z 'dilerji' (FOTO)

Potem ko so legendarnega brazilskega nogometaša Ronaldinha - skupaj z bratom Robertom - prijeli ob vstopu v Paragvaj, saj naj bi uporabljala ponarjene osebne dokumente, sta se znašla za zapahi.

Novinar Hernan Rodriguez je dobil možnost fotografirati nogometaša v zaporu, intervjuja pa ni smel narediti. Fotografija Ronaldinha iz zapora je tako naposled zaokrožila po svetovnem spletu, na njej, zanimivo, ohranja prepozneven nasmeh.

Ronaldinha so namestili v del zapora, ki se imenuje Quadrilateral, to je posebno krilo, v katerem se nahajajo politični zaporniki, ki kazen služijo zaradi korupcije, in zaporniki, ki so jih ujeli med trgovanjem z drogo.

ronaldinho 1


Sodnica Clara Ruiz Diaz je pojasnila, da je za Brazilca odredila zapor zaradi nevarnosti bega iz države, sodni proces bi lahko namreč trajal šest mesecev.

Ronaldinho se je z bratom odpravil v Asuncion, kjer naj bi promoviral svojo knjigo, obenem naj bi se udeležil dobrodelne prireditve. Vendar, ker ni plačal kazni v višini 2,5 milijona dolarjev zaradi gradnje brez dovoljenja na zaščitenem območju, mu je brazilski pravosodni organ pred dobrim letom odvzel potni list.