© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
09.03.2020 16:52:56

Zaradi KORONAVIRUSA nastradala tudi PRVA SLOVENSKA LIGA! Navijači se držijo za glavo ...

www.alesfevzer.com

Kako se bo po zadnjih ukrepih slovenske vlade odzvala NZS?

Svet za nacionalno varnost je sprejel številne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Med drugim bodo uvedli merjenje temperature potnikov na brniškem letališču, ukrepi bodo sledili tudi na kopenski meji. Šole in vrtce bodo zapirali po potrebi, na Letališču Jožeta Pučnika pa se bo uvedel sistem merjenja telesne temperature, preučili bodo tudi uvedbo ukrepov na kopenski meji z Italijo.

Vsi športni dogodki in druge prireditve, kjer se pričakuje več kot 500 gledalcev, se bodo izvedele brez gledalcev, med njimi tudi pokal Vitranc in smučarski skoki v Planici. To je seveda hud udarec za prireditelje, odločitev sveta za nacionalno varnost pa za seboj seveda potegne še številna druga vprašanja. Denimo, kaj bo s tekmami v 1. SNL, prihodnji konec tedna je na sporedu 26. prvenstveni krog. Pari so Bravo – Triglav, Tabor – Olimpija, Aluminij – Mura, Domžale – Maribor in Celje – Rudar.

Kako se bo odzvala NZS, naj bi bilo znano v torkovem dopoldnevu, dejstvo pa je, da je na vseh petih prizoriščih pričakovati več kot 500 gledalcev, kar bi potemtakem – po logičnem sklepanju – moralo pomeniti, da bodo stadioni v Ljubljani, Sežani, Kidričevem, Domžalah in Celju morali samevati. Ali je morda mogoča kakšna vmesna rešitev?