© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.06.2019 07:37:12

NORVEŠKI ČUDEŽ! Tale fant je naslednik Zlatana Ibrahimovića (VIDEO)

Erling Braut Haland je komaj polnoleten, a je na SP dosegel devet (9) zadetkov ?!?. Vsekakor pa bo kmalu najboljši norveški nogometaš v zgodovini. Tako pravijo...

A pot do tja je vendarle še dolga. Za zdaj pa mu gre odlično, ima pa komaj 18 let. Svoje mojstrstvo je dokazal na tekmi med Norveško in Hondurasom na svetovnem prvenstvu U20 na Poljskem. V četrtek zvečer so Norvežani slavili z 12:0, kar je rekordna zmaga v zgodovini prvenstev. A to še ni vse. Od 12 zadetkov jih je kar devet dosegel Haland. Napadalec Red Bull Salzburga je že v prvem polčasu dosegel štiri od petih norveških zadetkov. V nadaljevanju je nadaljeval svoj strelski pohod, v 50. minuti je dosegel petega, potem pa v manj kot 20 minutah še dva, v 88. in 90. minuti pa še osmega in devetega.

Erling Braut Haland 1


Kljub rekordni zmagi in fantastični predstavi mladega Halanda pa se Norvežanom po porazih z Urugvajem in Novo Zelandijo ni uspelo uvrstiti v osmino finala.

Haland se je k avstrijskim prvakom preselil lani iz Moldeja, kjer je v domači ligi na 25 tekmah dosegel 12 zadetkov, v ligi Europa pa na petih tekmah štiri zadetke. Mnogi ga zaradi fizične moči, sposobnosti, močnega strela primerjajo z Ibrahimovićem. Norveški mediji evforično napovedujejo, da bo postal najboljši norveški nogometaš vseh časov.