© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.06.2019 00:30:50

ŠE NIKOLI OBJAVLJENO! Neymar žari od sreče ob prihodu v Real (FOTO)

Profimedia

Brazilski zvezdnik ima z madridskim Realom prav posebno vez.

Predsednik kraljevega kluba Florentino Perez ne skriva svoje velike želje, da bi v klub zvabil Neymarja. Do prvega stika s takrat 13-letnim brazilskim čudežnim dečkom je prišlo pred koncem njegovega prvega mandata v Realu. V sezoni 2005/06 je mali Neymar prišel v Madrid z očetom, še nikoli objavljene posnetke pa je mogoče videti v dokumentarni seriji.

Brazilec se je fotografiral v Realovi slačilnici in bil še posebej navdušen nad omaricami od sonarodnjakov Ronalda, Robinha, Cicinha in Julia Baptiste.

Neymar naj bi se pridružil generaciji, v kateri je bil tudi Dani Carvajal, vendar nikoli ni prišlo do dogovora. Takrat je klučno vlogo odigral predsednik njegovega matičnega kluba Santosa in Neymarjevemu očetu obljubil stanovanje in dolgoročno pogodbo ter še poseben status za sina v klubu. Za takrat še vedno siromašno družino je bila ta ponudba boljša od Realove.

Perez je ta boj znova izgubil leta 2013, ko mu je Neymarja pred nosom speljal nekdanji predsednik Barcelone Sandro Rosell. Real je imel z Brazilcem že podpisano neobvezujočo predpogodbo, potem pa naj bi Barcelona 'pod mizo' ponudila dodatnih 40 milijonov in zmagala v tem boju.

V Realu bržčas še vedno niso odnehali, čeprav so z mislimi že pri Kylianu Mbappeju.

Galerija