© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.03.2019 10:50:06

Ni Ronalda, ni panike. Ker tu je NASLEDNJA VELIKA STVAR SVETOVNEGA NOGOMETA (video)

Reuters

V petkovem večeru se je rodila nova zvezda.

Juventus je z mislimi že pri torkovem povratnem obračunu osmine finala lige prvakov z Atleticom, ko bo poskušal nadoknaditi zaostanke 0:2 s prve tekme. V petkovem prvenstvenem obračunu z Udinesejem so posledično nekateri nosilci igre na čelu s Cristianom Ronaldom obsedeli na klopi. Lahko bi zapisali, da je v dvoboj z Videmčani krenila rezervna postava.

Sploh prvič v serie A je v prvi postavi začel „milenijec“ Moise Kean. In ponujeno priložnost pograbil z obema rokama. Komaj devetnajstletni hitronogi napadalec, ki ima korenine v Slonokoščeni obali, je namreč dosegel dva gola ter za nameček izsilil še enajstmetrovko. Bil je igralec tekme in najzaslužnejši za zmago stare dame, ki tako v letošnji serie A ostaja neporažena. V 80. minuti, ob odhodu iz igrišča, si je prislužil stoječe ovacije, zaploskal mu je tudi Ronaldo.

Kean je sicer prvi nogometaš rojen po letu 2000, ki je zaigral – ter zadel - v eni od petih najmočnejših lig v Evropi. Pravijo mu novi Mario Balotelli. In to je mišljeno kot kompliment. Fant je popoln paket. Tehnika, hitrost, moč... Kot vse kaže naslednja velika stvar svetovnega nogometa.