© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.03.2019 18:32:17

SKOMINO PO GLAVI! Najstrožje kazni NI BILO! Nekdaj eden najboljših sodnikov...

Reuters

Dosojena enajstmetrovka, ki jo je slovenski sodnik Damir Skomina dosodil v sodnikovem podaljšku tekme PSG - Manchester United še vedno buri duhove.

Za švicarski Blick se je oglasil nekdanji vrhunski sodnik Švicar Urs Meier. Slednji je veljal morda celo za najboljšega sodnika svoje generacije in je leta 2002 sodil tudi finale lige prvakov (Bayer - Real 1:2), sodil pa je tudi kar nekaj tekem na evropskih in svetovnih prvenstvih. Sodil je tudi dve tekmi Sloveniji - tisto, ko smo v dodatnih kvalifikacijah premagali Ukrajino in tisto, ko smo v dodatnih kvalifikacijah izgubili s Hrvaško. 

Meier je zdaj strokovni komentator za švicarsko televizijo in seveda je podal tudi svoje mnenje o VAR-u in posebej o odločitvi slovenskega sodnika Skomine na povratni tekmi PSG - Man United.

Je roka vedno roka? "Ne morem odgovoriti na to vprašanje, ker je ogromno možnosti za interpretacijo. Od desetih sodnikov jih bo pet odgovorilo tako in pet drugače. Nisem proti VAR-u, za vse kar je belo-črno. Recimo prepovedani položaj. Težava je, ko se VAR uporabi v sivi coni. Na tekmi Porto - Roma je bil prekršek v kazenskem prostoru, ki ga je naredil Portugalec, pa se VAR ni uporabil. Pred tem pa se je uporabil, ko je bil prekršek v kazenskem prostoru Rome. Enkrat ja, drugič ne. Nepredvidljivost ni dobra," je dejal Meier in dodal: "VAR se mora uporabiti, ko gre za očitno zmoto. Toda v primeru roke na tekmi v Parizu ni bilo tako. VAR v tem primeru ne bi smeli uporabiti. In tudi po ogledu posnetka ne vidim, da bi bila to roka glede na veljavna pravila. Tudi v finalu svetovnega prvenstva so dosodili roko Perišiča, ki je ni bilo." In zakaj je Skomina sploh dosodil najstrožjo kazen? "Ko tam stojiš kot sodnik moraš soditi. Milijoni pa vidijo sporno situacijo desetkrat. Težko se je odločiti. Večkrat, ko vidiš, da se žoga dotakne roke, hitro postane roka, ki se je ne kaznuje, v roko za najstrožjo kazen. Pritisk je res hud," je končal Meier.