© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.11.2018 02:24:22

VELIKI RONALDINHO ima na računu le ŠEST DOLARJEV ?! Brazilci ga želijo spraviti za zapahe

Profimedia

Ronaldo de Assis Moreira, ki ga poznate kot Ronaldinha. Nekdaj je bil najboljši nogometaš na svetu, zdaj mu grozi večletni zapor.

Nekdanji brazilski zvezdnik propada. Takšne novice prihajajo iz te južnoameriške države. Zaradi sumljivih poslov se je znašel v milijonskih dolgovih in zdaj mu grozi večletni zapor.

Sodišče zahteva, da se Ronaldinhu odvzame potni list, državi namreč dolguje več kot dva milijona dolarjev. Po bogati karieri, med katero je igral za domači Gremio, med letoma 2003 in 2011 pa za PSG, Barcelono in Milan, se je v domovini lotil sumljivih poslov. Z bratom Assisom je že pred osmimi leti začel investirati denar v nepremičnine na obali jezera Guaiba. Ker je slednje zaščiteno področje, ju je država tožila in spor tudi dobila.

Brata sta se več let izogibala plačilu kazni. Medtem so jima odvzeli vse nepremičnine, dolg pa je tudi pod težo obresti rasel in rasel. Zdaj so jima odvzeli še potna lista. Več kot dveh milijonov dolarjev, kolikor znaša dolg, enostavno nimata. Na vseh brazilskih računih nekdanjega nogometaša je namreč le - šest dolarjev!? Oblast seveda ni naivna. Ronaldinho je med kariero zaslužil ogromno denarja, ki je bržčas skrit na tujih računih.

Dokler ne plača dolga, Ronaldinho ne more zapustiti Brazilije. Ob tem mu preti tudi večletna zaporna kazen.