© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.11.2018 18:14:02

RONALDO KDO? Santiago Bernabeu ima novega ljubljenca, ime pa mu je... (video)

Reuters

Real se je pod vodstvom novega oziroma začasnega trenerja Santiaga Solarija vrnil na zmagovite tirnice, po petih prvenstvenih tekmah brez zmage so končno znova vknjižili vse tri točke.

Po rutinsko oddelanemu pokalnemu obračunu s tretjeligašem Melillo so pod vodstvom Santiaga Solarija zabeležili še drugo zmago. Tokrat so z 2:0 ugnali Valladolid, med glavnimi akterji pa je bil znova brazilski najstnik Vinicius Junior.

Slednji je pri sredini zmagi s 4:0 sodeloval z dvema podajama in tudi zato so bili vse glasnejši pozivi, naj se brazilskega najstnika porine tudi v prvenstveni ogenj. Tudi to je bil navsezadnje eden grehov nekdanjega trenerja Julena Lopeteguija. Da je mladeniča, za katerega so poleti Flamengu odšteli 46 milijonov evrov, »pozabil« v rezervni ekipi, ki igra v tretji ligi, v la ligi pa mu je vse skupaj odmeril le ducat minut.

Solari ni ponovil Lopeteguijeve napake. V 73. minuti sobotnega obračuna z Valladolidom ga je dal v igro, mladi Brazilec pa se mu je oddolžil že deset minut kasneje, ko je bil avtor prvega zadetka domačih. V statistiko bo zadetek šel sicer kot avtogol, toda največ zaslug gre prav Brazilcu. Začetek neke posebne, velike zgodbe?

Sergio Ramos je nekaj minut kasneje z enajstih metrov le še postavil piko na i. Zmaga proti šestouvrščenemu soimenjaku iz Valladolida je bila lep začetek. Bila je kot Bronhi. Da se lažje diha.