© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.03.2018 08:15:47

STE SE SMEJALI temu kipu? Njegovemu avtorju? Točno leto pozneje bodo tudi vam TEKLE SOLZE (video)

Ko je Madeira leta 2017 tamkajšnje letališče poimenovala po Cristianu Ronaldu, je pred vhodom v objekt predstavila tudi portret nogometaša.

A doprsni kip Cristiana Ronalda ni naletel na pozitiven odziv, še več, številni so si umetnika, ki je bil zadolžen za to "umetnino", pošteno privoščili in se ga lotili z žaljivkami.

Zdaj je portugalski umetnik dobil novo priložnost, Emanuela Santosa so na domu obiskali novinarji ameriškega medija Bleacher Report in mu ponudili enkratno priložnost. Kipar je natanko eno leto kasneje predstavil novo verzijo kipa Cristiana Ronalda, med nastajanjem pa priznal, da je za njim peklenskih 365 dni.

Po tem, ko je bil prvi kip predstavljen javnosti, so se nanj zgrnili črni oblaki. Na svoj račun je moral neprestano poslušati številne zbadljivke in žaljivke, težko je bilo tudi ženi, ki je morala vse to prenašati, hkrati pa gledali moža, ki je bil povsem na dnu. Med drugim je priznal, da je bil to zanj prvi takšen velik projekt in da se ga je lotil, ker ima rad nove izzive.

Kakorkoli že, Santos je dobil novo priložnost, tokrat pa je njegov izdelek precej drugačen. Tokrat je svoje delo opravil neprimerno bolje, v spodnjem posnetku pa si lahko ogledate umetnikovo izpoved, solze njega in njegove družine ter kako je nastajal nov izdelek. če si boste vzeli 10 minut za ta fantastičen video, vam ne bo nikoli žal in boste odslej o vseh stvareh premislili dvakrat. 

ronaldo