© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
30.03.2018 07:35:14

MATJAŽ KEK odkrito o derbiju in oceni IGORJA BIŠČANA! Pričakoval sem, da bo ...

Grega Wernig

Bil je med kandidati za naslednika Srečka Katanca in igral z odprtimi kartami. Niti za trenutek ni skrival, da je z Radenkom Mijatovićem opravil pogovor, toda naposled se je predsednik NZS pričakovano odločil za Tomaža Kavčiča, ki je takoj po odhodu svojega šefa prevzel vlogo velikega favorita.

Matjaž Kek je ostal na Rujevici, kjer ohranja status božanstva tudi po nekoliko slabšem prvem delu sezone, kar je bila v največji meri posledica korenitih sprememb v igralski zasedbi. Toda pomlad je Rijeka začela odlično, spet je ujela želeni ritem in na Kvarnerju z optimizmom pričakujejo prihajajoči gostovanji na Poljudu in Maksimirju. Mariborski strokovnjak je razkril pričakovanja, spregovoril pa je tudi o večnem derbiju v Stožicah ter neposrečenem začetku slovenske izbrane vrste.

Zasedba iz Ljudskega vrta je v drugi del prvenstva vstopila katastrofalno. Rezultatski krizi je sledila še tiskovna konferenca po porazu s Krškim, po kateri je bila Slovenija na nogah."Dogajanja ne spremljam v zadostni meri, da bi lahko karkoli komentiral. Nisem videl niti ene tekme, zato o tem res ne bi govoril, prav tako kot ne o preostalem dogajanju," se je odzval mariborski strokovnjak, zato pa je bil pripravljen nekaj besed nameniti Olimpiji. V prvi vrsti Igorju Bišćanu, ki ima prav gotovo obilo zaslug za zeleno-beli pogled z vrha.

675-4-biscan gw
Grega Wernig

»Pričakoval sem, da bo uspešen. Vedel sem. Njegovo delo sem spoznal na Hrvaškem, ko je vodil ekipo Rudeša, in se prepričal, da je nadvse kakovosten trener z avtoriteto. S tem, da je zamenjal Zagreb za Ljubljano, pa je prav tako pokazal, da si upa. Takšna odločitev ni tako lahka, kot se morda marsikomu zdi. Igor Bišćan za slovensko prizorišče vsekakor predstavlja osvežitev. Tako zaradi kakovosti, ki je dodana vrednost, kot zaradi svoje komunikacije in retorike,« je nekdanji selektor slovenske reprezentance o nekdanjem hrvaškem zvezdniku govoril z izbranimi besedami.

CELOTEN POGOVOR Z MATJAŽEM KEKOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!