© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.03.2018 17:01:27

Še naprej UDRIHAJO čez Pepa Guardiolo! Tokrat je priletelo iz vrst Bayerna: On sebe precenjuje ...

Profimedia

Pepu Guardioli nogometni svet priznava, da je v tem trenutku eden najboljših trenerjev na svetu. Ni pa vedno lahko z njim sodelovati, tako vsaj pravi šef zdravniške ekipe Bayerna Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

Gospod je tudi zdravnik nemške izbrane vrste, v času delovanja Guardiole v Münchenu pa je celo zapustil vrste bavarskega velikana. Vrnil se je lani, pod vodstvom Juppa Heynckesa mu pač nič ne manjka. Spet je srečen.

Do spora med Guardiolo in zdravnika Bayerna je prišlo zelo kmalu, slednji je potem dal odpoved in zapustil klub. "Zanj sem bil premočan. Imel sem podporo kluba, podporo igralcev. Pep pa je takšen: če je nekdo njemu enak, se ga mora rešiti. Izkoristil je vsako priložnost, da me sabotira," je izjavil Müller-Wohlfahrt.

In nadaljeval: "Ne morem reči, ali je dober trener ali ne. Verjamem, da je. Ga pa krivim, ker ga nič ne briga za ozdravitev igralcev, za njihovo okrevanje. Njemu je mar le to, da jih nič ne boli. Jaz sem bil proti takšni filozofiji. Ko je prišel v klub, je mislil, da bomo postali druga Barcelona in sprva sem bil vesel zaradi tega. Ampak že po treh dneh sem prišel do spoznanja, da najino sodelovanje ne bo delovalo. On sebe precenjuje. On misli, da se v vse razume bolje od ostalih."

Potem je prišlo do velikega prepira v slačilnici. "To je bil zelo glasen prepir, kakršnega še nikoli dotlej nisem izkusil. Prepir je bil usmerjen le v mene osebno. Takoj mi je postalo jasno, da v tem klubu ni več zabavno delati. Moral sem oditi, zaradi moje časti in imena. Tega enostavno nisem več mogel prenašati," je še dejal Müller-Wohlfahrt.

Kot je še pozneje povedal v obširnem intervjuju za nemško televizijo ZDF, verjetno v klubu ne bi sprejeli njegove odpovedi, če bi bil predsednik Ulli Hoeness. Verjetno bi on raje v red spravil Guardiolo. No, Hoeness je bil takrat zaprt zaradi utaje davkov.

Guardiolo je kritiziral tudi Zlatan Ibrahimović, ki mu je rekel 'filozof'. Opisal ga je kot težkega človeka. Težke besede zanj ima tudi agent Mino Raiola. "Pep je strahopeten cucek. Ne bom rekel, da je slab trener, ampak kot človek je čista ničla. Je kot duhovnik, ki stalno pridiga. Vsem okoli sebe govori, kaj morajo delati. On pa počne povsem drugače."