© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.01.2018 17:17:36

SRCE PARAJOČE! Pismo Joseja Mourinha 94-letnemu navijaču vas bo zadelo naravnost v srce (foto)

Profimedia

Veliki klubu spoštujejo svoje navijače. In veliki trenerji se zelo dobro zavedajo, kako pomembni so navijači, ki iz tedna v teden spremljajo vsak njihov korak.

Jose Mourinho je dokazal, da je prav takšen trener. Ne glede na to, da je mnogokrat videti aroganten in samovšečen, očitno premore tudi mehkejšo plat. To je dokazal s srce parajočim pismom, ki ga je poslal 94-letnemu navijaču rdečih vragov Fredericku Schofieldu.

Schofield preživlja težke čase, nedavno je doživel srčni zastoj, zaradi česar je prikovan na bolniško posteljo. Mourinhu so predstavili njegovo zgodbo, priletni gospod je namreč celo življenje velik navijač Uniteda. Kot je povedala njegova hčerka, je v živo navijal za svoje ljubljence že leta 1958, na tekmi z Arsenalom - le en teden pred znamenito Münchensko tragedijo, ko je letalo z ekipo Manchestra Uniteda na krovu ob povratku s tekme v Beogradu proti Crveni zvezdi doživelo nesrečo.

"Povedali so nam vse o vaši predanosti do Manchestra Uniteda," je kontroverzni portugalski strateg zapisal na začetku pisma. V nadaljevanju se je gospodu zahvalil za podporo in zvestobo v vseh teh letih. "Entuziazem navijačev me vedno znova presune. Zavedam se, da v zadnjem času preživljate težke trenutke, zato upam, da se boste ob spoznanju, da se vam vsi v klubu zahvaljujemo, vendarle počutili bolje."

Dan pozneje se je po svetovnem spletu kot požar razširila fotografija nasmejanega Fredericka, ki v rokah drži pismo. Očitno so mu Mourinhove besede pomagale do boljšega počutja. Že majhna gesta lahko zelo pomaga.

Oglasil se je tudi njegov vnuk Kieran, sicer navijač mestnega tekmeca Cityja: "Presenečen sem. United je tokrat presegel moja pričakovanja. Nogometna strast v našem mestu je neverjetna. Na eni strani nas deli, na drugi pa tudi zružuje, ko je to potrebno."