© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.01.2018 21:05:27

ZVEZDNIKOMA Barce grozi TOŽBA zaradi slabe RETORIKE?! RAZKAČENI Espanyol jima NE VERJAME!

Profimedia

To pa je zagata in pol.

Barcelona je v kraljevem pokalu gostila Espanyol in spreobrnila rezultat iz prve tekme in se prebila v polfinale.

Po tekmi so seveda mnogi dajali izjave, kot kaže pa so določeni nogometaši Barce šli predaleč. Tako namreč trdi Espanyol, njihov mestni rival.

"Espanyol iz Cornelle je vedno težak tekmec," je dejal Gerard Pique, katerega so nato takoj novinarji vprašali, zakaj je izpostavil, da je Espanyol iz Cornelle?

"Da, iz Cornelle. Saj prihaja od tam, kajne?" se je vprašal Pique. 

Na slednjega se potem še nadgradil tudi Sergio Busquets, ki je dejal, da je Espanyol zmago z 1:0 na prvi tekmi slavil, kot da bi že osvojil pokal. Dodal je še: "Po drugi tekmi se je vse vrnilo v normalne tirnice." 

Cornella tudi sicer je predmestje Barcelone, toda v Espanyolu so se očitno zelo razjezili. Sporočili so, da je Pique namerno izpostavil, od kod prihajajo in da ga bodo zato tudi tožili. Pa ne samo njega, temveč tudi njegovega že omenjenega kolega. 

Espanyol je sporočil, da ima Piquejeva izjava ton, ki meji na ksenofobijo in tako lahko povzroči nasilje in netoleranco.

Za Busquetsovo izjavo pa pravijo, da je nesprejemljivo, da lahko športnik takega kova reče, da se njihovi rivali ne smejo veseliti zaslužene zmage.

Preden bo tožba podana, bo svoje mnenje podala tudi disciplinska komisija tekmovanja.