© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.01.2018 10:29:43

Ne bi moglo biti BOLJ BOLEČE: Pozabite LOV NA BARCELONO, Real gre v DRUGO LIGO!?

Reuters

Kriza kraljevega kluba je dobila razsežnosti brez primere.

Potem ko je Barcelona v nedeljo zvečer nadoknadila zaostanek 0:2 in v San Sebastianu slavila s 4:2, je svojemu večnemu tekmecu dodatno pobegnila. real je v soboto z 0:1 izgubil proti Villarrealu, kar pomeni, da zaostanek kraljevega kluba za ponosom Katalonije znaša že neverjetnih 19 točk. To je resnično nora številka, ki je nikoli ni pričakoval nihče in katere razsežnosti je pravzaprav zelo težko opisati. 

No, še najbolje jih verjetno opiše podatek, ki največ pove o tem, da Real v lovu na Barcelono nima niti najmanjših možnosti. Oziroma še več, ta dvoboj je tako zelo odločen, da ne bi mogel biti bolj. "Če se želi kdo resno pogovarjati o lovu Reala na Barcelono, potem se mora bolj resno pogovarjati o nečem drugem. O tem, da gre Real v drugo ligo," so zapisali nekateri španski mediji in vse skupaj tudi (zelo) dobro argumentirali.

Ob devetnajstih točkah zaostanka za vrhom lestvice je namreč neizpodbitno dejstvo, da tri točke manj kot Real za Barcelono zaostaja Deportivo za Realom. In če pogledate na lestvico, Deportivo s 16 osvojenimi točkami (Real jih ima 32, Barcelona pa 51) zaseda 18. mesto, ki ob koncu sezone resnično vodi nikamor drugam kot v ... drugo ligo. zelo malo verjeten scenarij, jasno, a vendarle bolj verjeten kot skok Reala na prvo mesto. Da, realnost je v tem trenutku taka.