© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.01.2018 17:06:02

PRAVI Ronaldo obudil SPOMINE na začetek kariere: 'Mamina prošnja mi je STRLA SRCE, a družina bi preveč TRPELA!!'

.
.
Reuters

Brazilski Ronaldo je razkril, da bi njegova kariera lahko šla v povsem drugačno smer in kako je njegova družina trpela zaradi njega!

Ronaldo bo za vse večne čase ostal ena največjih nogometnih legend. V nedavnem intervjuju se je znova spomnil svojih nogometnih začetkov, ki pa jih ni začel na zelenici, temveč na igrišču za futsal!

"Šel sem na preizkus v Valqueire, kjer se je za uvrstitev v futsal moštvo borilo več kot 50 otrok. Hotel sem igrati na desnem krilu, enako pa je bilo z vsemi. Zato sem se na mestu odločil, da bom trenerje prepričal kot vratar, saj so bili tam samo še trije. Uspelo mi je, vendar sem na treningu takoj zamenjal igralno mesto in se nikoli več nisem vrnil med vratarje," se je spomnil Brazilec in dodal, da mu je futsal dal veliko veščin, ki mu jih nogomet nikoli ne bi.

Ko je bil star 10 let, je šel na preizkušnjo k Flamengu. Prestal je več preizkušenj, otrok je bilo vedno manj, vendar pa se je kmalu pojavila težava. Iz domačega kraja je moral, da je prišel na trening, na kar dva avtobusa, kar pa se ni strinjalo z družinskim proračunom. "Ko sem šel tretjič, mi je mama dejala, da ne bo šlo, ker nimamo denarja za javni prevoz, da bom zapravil ves denar, da bo tako trpela cela družina. Zato sem tako odšel v klub v São Cristovão. Do tega sem se vozil z vlakom, potem pa še pešači, to je bilo namreč veliko ceneje. Zlomilo mi je srce, moje sanje so bile, da bi igral za Flamengo," se danes spominja.