© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.12.2017 15:00:11

Pri BARCELONI se pripravlja obsežna operacija odhodov: Ernesto Valverde je prečrtal kar PET nogometašev!

Reuters

Čeprav je trdno v vodstvo španskega prvenstva, dobro ji kaže tudi v ostalih tekmovanjih, pa zimski prestopni rok v katalonski prestolnici ne bo miren. Ravno nasprotno.

Pri Barceloni so se zelo resno lotili priprav na nadaljevanje sezone, ki bi se lahko za Katalonce končala sanjsko. Ernesto Valverde je po nekoliko bolj počasnem začetku sezone uspel zagnati motorje in katalonski stroj melje vse pred sabo. Nazadnje je v velikem slogu pometel z madridskim Realom.

Toda odlična forma Kataloncev ne pomeni, da se v zimskem prestopnem roku ne bo nič spremenilo, ravno nasprotno. Katalonski Sport namreč piše o veliki operaciji Odhod. Klub naj bi zapustilo kar pet igralcev. O prvem je bilo že veliko zapisanega in že vrabčki na veji čivkajo o tem, da bo izkušeni Javier Mascherano januarja postal preteklost Barcelone. Drugi je Rafinha, ki si želi čim več igrati, da bi lahko kandidiral za nastop na svetovnem prvenstvu. Tretji na seznamu odpisanih je Aleix Vidal, četrti Gerard Deulofeu, ki nikakor ni mogel najti svojega prostora pod soncem, zadnji pa je Arda Turan, ki v letošnji sezoni ni zaigral niti minute. 

sport