© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
25.11.2017 21:11:13

VROČE V SPLITU: Torcida OSRAMOTILA igralce Hajduka

Splitčani so se z Osijekom razšli brez zmagovalca.

Zamenjava trenerja v Hajduku še ni prinesla želenega učinka. V 17. krogu hrvaškega prvenstva so se Splitčani na Poljudu z Osijekom razšli z izidom 1:1, a so vse do tretje minute sodniškega dodatka zrli porazu v oči. Takrat je gostiteljem točko prinesel Said, gostje so pred 10.076 gledalci od končnice prvega polčasa vodili z golom Grgića.

Podoba Hajduka, ki ga zdaj s klopi vodi Željko Kopić, spet ni bila obetavna, navijači so bili upravičeno nezadovoljni. Ozračje je bilo moreče, v 81. minuti pa je Torcida z baklado dvoboj za nekaj časa tudi prekinila. Ravno takrat so bili gostitelji v nevarnem napadu, a domači privrženci se na to niso ozirali, hkrati so svojim ‘ljubljencem’ in vodstvu kluba sporočili, kaj si mislijo. "Sram naj te bo, Hajduk. Igrajte pi**ice. Dobili boste ‘batine’ ..." Takšni in podobni slogani so odmevali s severne tribune, kjer so najbolj vročekrvni navijači, kar je dovolj zgovoren podatek o tem, kakšno je trenutno stanje duha v Dioklecijanovem mestu.

Hajduk je sicer na dozdajšnjih 17 tekmah osemkrat zmagal, petkrat igral neodločeno in štirikrat izgubil. Za Dinamom, ki ima na vrhu dvoboj manj, zaostaja za 11 točk.